Haberler

Şemdinli Davası

Hakkari'nin Şemdinli İlçesindeki Patlamanın Meydana Geldiği Umut Kitapevi'nin Sahibi Olan ve Terör Örgütü PKK'ya Yardım ve Yataklık Suçundan Tutuksuz Yargınan Seferi Yılmaz'ın Katılmadığı Duruşmada Savcının Tutuklama Talebi, Yasal Şartların Oluşmadığı Gerekçesiyle Mahkeme Tarafından Reddedildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki patlamanın meydana geldiği Umut Kitapevi'nin sahibi olan ve terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık suçundan tutuksuz yargınan Seferi Yılmaz'ın katılmadığı duruşmada savcının tutuklama talebi, yasal şartların oluşmadığı gerekçesiyle mahkeme tarafından reddedildi.

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 15.30 sıralarında başlayan duruşmada Mahir Merdun başkan, Vahit Baltacı ve Sinan Sivri ise üye olarak görev yaptı. Halil İbrahim Selçik'in Cumhuriyet Savcısı olarak görev aldığı duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Seferi Yılmaz katılmadı. Duruşma, heyet değişikliği nedeniyle önceki tutunakların okunmasıyla başladı. Sanık Yılmaz'ın avukatı Murat Timur'un, söz hakkı alarak savunma yaptığı davanın duruşmasında iddia makamı Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Selçik,

duruşmaya gelmeyen Seferi Yılmaz'ın Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce son olarak 12 Mart'ta yapılan duruşmasında tutukluluk halinin devamına karar verildiğini hatırlatarak, "Bunun üzerine Seferi Yılmaz'ın avukatı Murat Timur, 14 Mart günü Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak serbest bırakılması talebinde bulunmuştu. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Şemdinli Davası'nda mağdur müdahil olan sanık Yılmaz'ın dosyasına bakamayacağını belirterek, dosyayı görüşmesi için Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti.

Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi ise, görevin Van'a ait olduğunu belirterek, dosyayı Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade etmişti. Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanığın tahliyesine ilişkin kararı, açıkça usule aykırıdır. Duruşmaya da gelmeyen sanık hakkında usul ve esasa aykırı bir şekilde tahliye kararı verilmiş olup, CMK'nın 98. maddesi gereği sanık hakkında yakalama kararı verilmesi, akabinde de CMK'nın 100. maddesi gereği tutuklama kararı verilmesi kamu adına mütalaa olunur" dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği 10 dakikalık aranın ardından, iddia makamının yakalama emri çıkarılması talebini, yasal şartların oluşmadığı gerekçesiyle reddederken; eksik bilgi ve belgelerin tamamlanması, yeni tanık ve şahitlerin dinlenmesi için duruşmayı 11 Haziran 2007 tarihine erteledi.

(ŞA-AKK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title