Haberler

Şehit Teğmenin Babası : Vatan Sağolsun Diyemiyorum

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde, PKK'lı Teröristlerin Saldırısında Şehit Olan 24 Yaşındaki Teğmen Cengiz Evranos'un Balıkesir'deki Baba Ocağına Ateş Düştü. Baba Nuri Evranos, 20 Gün Önce Mardin'e Gönderdiği Oğlu İçin Gözyaşı Dökerken, ''vatan Sağolsun Diyemiyorum'' Dedi.

Mardin`in Dargeçit İlçesi`nde, PKK`lı teröristlerin saldırısında şehit olan 24 yaşındaki Teğmen Cengiz Evranos`un Balıkesir`deki baba ocağına ateş düştü. Baba Nuri Evranos, 20 gün önce Mardin`e gönderdiği oğlu için gözyaşı dökerken, ``Vatan sağolsun diyemiyorum`` dedi.

Aslen Elazığ`ın Palu İlçesi`nden olan ancak Balıkesir`e yerleşen Fikriye-Nuri Evranos`un iki oğlundan Cengiz Evranos, Kuleli Askeri Lisesi`ni bitirdikten sonra 2004`te Kara Harp Okulu`ndan mezun oldu, Tuzla`da piyade, Foça`da komando eğitimi gördü. Jandarma Teğmen Cengiz Evranos, 4 Eylül 2006`da Mardin`deki görevine başladı, ancak terörist saldırısında dün gece şehit düştü.

ŞEHİT OLACAĞINI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM

Devlet Hastanesi Saymanlığı`ndan emekli olan baba Nuri Evranos, ``Oğlumla daha dün sabah görüştüm. `Nasılsın` dedim. `İyiyim. Çalışıyoruz. Günler çok çabuk geçiyor` dedi. Oğlumu Mardin`e gönderirken şehit olacağını hiç düşünmemiştim. Bu olayların tek sorumlusu Amerika. PKK bir maşa. Bu yüzden `Kahrolsun ABD` diyorum. `Vatan sağolsun` diyemiyorum. Amerika`nın ve işbirlikçilerinin Allah belasını versin. Bunun içine siyasetçiler de dahil`` dedi.

TALABANİ, BARZANİ ABD`NİN MAŞASI

Acılı baba, `Devlet ne yapmalı?` sorusuna ``Bu sorun koordinatörle falan çözülmez. Milletvekilleri ve siyasetçiler de çocuklarını askere ve Dargeçit`e göndersin. Oraya siyasilerin, siyasilerin çocuklarının gitmesi gerek. Bizimkiler gitti, can verdi. Biz Barzani`ye, Talabani`ye kimlik verdik, insan zannettik. Onlar da ihanet etti. Onlar da ABD`nin maşası oldu`` diye konuştu.

ANNE VE KARDEŞİ YIKILDI

Göğüs Hastalıkları Hastanesi`nden emekli hemşire anne Fikriye Evranos, oğlunun ölüm haberiyle fenalaşıp, hasta yatağına düştü. Cengiz Evranos`un Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi`ni yeni kazanan 20 yaşındaki kardeşi Oğuz da ağabeyinin şehit olmasıyla yıkıldı.

Şehit teğmen Evranos yarın öğleyin Paşa Camii`nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title