Haberler

Şehit Askere Baba Ocağında Göz Yaşı

Teröristlerin silahlı saldırısında hayatını kaybeden onbaşı Deniz Bacanak'ın baba evinde gözyaşı sel oldu.

Bingöl'de PKK'lı teröristlerin jandarma karakoluna inşaat malzemesi taşıyan kamyonete yönelik uzun namlulu silahlı saldırısında yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Yozgat'ın Yerköy Nüfusuna kayıtlı olan ve Ankara'nın Mamak İlçesi'ne bağlı Akdere Mahallesi'nde oturan onbaşı Deniz Bacanak'ın ailesinin oturduğu baba evinde göz yaşı sel oldu.

Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı devam eden Suveren Jandarma Karakoluna kamyonetle inşaat malzemesi taşıyan araca teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırıda, araçta bulunan Yozgat'ın Yerköy ilçesi Sekili Beldesi nüfusuna kayıtlı olan ve ailesiyle birlikte Ankara'nın Mamak ilçesi'ne bağlı Akdere semtinde oturan 21 yaşındaki onbaşı Deniz Bacanak ağır, bir rütbeli asker ile araç sürücüsü N. B. yaralandı. Askeri helikopterle Elazığ Askeri Hastanesine kaldırılan onbaşı Deniz Bacanak kurtarılamayarak şehit oldu.

Ankara'nın Mamak İlçesi'ne bağlı Akdere semtinde oturan Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi'nde işçi olarak çalışan en küçüğü kız olmak üzere 4 çocuğu bulunan Erhan Bacanak'ın 2'nci çocuğu ve bekar olan 21 yaşındaki Deniz Bacanak'ın 13 aylık asker olduğu ve izin kullanmadığı için terhisine 20 gün kaldığı öğrenildi. Ev hanımı annesi Aynur ve babası Erhan Bacanak, asker oğullarının şehit haberi üzerine göz yaşı döktüler.

AMCA OĞLUNUN DÜĞÜNÜNE GİTMEK İÇİN İZİN KULLANMADI.

Şehidin memleketi Yozgat'ta bulunan yakınları da ağıtlar yakıp gözyaşı döktüler. Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Sekili Beldesi'nde bulunan Şehidin 80 yaşındaki babaannesi İsmet Bacanak, torununun arkasından gözyaşı döküp ağıtlar yaktı.

Şehit Onbaşı Deniz Bacanak'ın, amcasının oğlu Fatih'in düğününe gitmek için izin kullanmadığı ve 23 Temmuz tarihinde yapılacak düğün için erken terhis olup Yozgat'a gitmeyi planladığı öğrenildi.

Şehidin Sekili Beldesinde oturan yengesi Nezaket Bacanak, gözyaşı dökerek, 'Deniz, oğlumun düğününe gelecekti. Düğün çadırı kuracaktık, şimdi evimizin önüne taziye çadırı kuruluyor, çadırı beraber büyüdüğü arkadaşları kuruyor diye ağladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

title