Haberler

Seçilme Yaşının 25'e Düşürülmesi... -Anavatan Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Arslan: "Milletvekili Seçilme Yaşının 25'e Düşürülmesi Yetmez, Partiler Tüzük Değişikliğine Gidip, Gençlik Kotası Uygulamalı"

Anavatan Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Şehmus Arslan, Milletvekili Seçilme Yaşının 25'e Düşürülmesinin, Partiler Tüzük Değişikliğine Gidip Gençlik Kotası Uygulamadığı Sürece Göstermelik Olmaktan Öte Gidemeyeceğini Söyledi.

Anavatan Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Şehmus Arslan, milletvekili seçilme yaşının 25'e düşürülmesinin, partiler tüzük değişikliğine gidip gençlik kotası uygulamadığı sürece göstermelik olmaktan öte gidemeyeceğini söyledi.

Arslan, Anavatan Partisi'nin bir otelde düzenlediği Gençlik Kolları Marmara Bölge toplantısında yaptığı konuşmada, milletvekili seçilme yaşının 25'e düşürülmesinin tek başına anlam ifade etmeyeceğini savundu.

Partilerin programlarında değişikliğe gidip, gençlere daha çok şans vermesi gerektiğini ifade eden Arslan, ''Milletvekili seçilme yaşının 25'e düşürülmesi yetmez, partiler tüzük değişikliğine gidip gençlik kotası uygulamalı. Aksi takdirde bu göstermelik kalır'' diye konuştu.

Halkın değerleriyle siyaset yapmayan tek partinin ANAVATAN olduğunu iddia eden Arslan, şunları kaydetti:

''Gençlere siyaset özgürlüğü veren partiyiz. Bizim dışımızda hiçbir partinin gençlerin önünü açacağına inanmıyorum. Partiler ne zaman tüzüklerinde gençlik kotasına yer verir, o zaman Mecliste belli bir ortalamaya erişilir. Bugün Meclisin yüzde 33'ü kadın ve gençlerden oluşmalı.''

ANAVATAN Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Erkan Seçkin de milletvekili seçilme yaşının 25'e düşürülmesinin ilk kez 1992'de partilerince gündeme getirildiğini, ancak bir türlü meclisten geçmediğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title