Haberler

Saruhanlı'da Bilgi Yarışması Yapıldı

Güncelleme:

Saruhanlı'da, düzenlenen bilgi ve genel kültür yarışmasında, Koldere Beldesi Şehit Mehmet Burhan İlköğretim Okulu birinci oldu.

Saruhanlı ilçesinde, İlköğretim okulları arasında düzenlenen bilgi ve genel kültür yarışmasında, Koldere Beldesi Şehit Mehmet Burhan İlköğretim Okulu birinci oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bilgi yarışması öncesi elemeye tabi tutulan 19 ilköğretim okulundan başarı sağlayan 5'i yarışmaya katıldı. Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen ve her okuldan 3'er öğrencinin katıldığı yarışmada öğrencilere 20 soru soruldu.

Yarışmada, Koldere Beldesi Şehit Mehmet Burhan İlköğretim Okulu ile Merkezdeki Yedi Eylül ve Cumhuriyet İlköğretim Okulları 20 sorudan 19'una doğru cevap vererek 190'ar puan aldı.

Merkez Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulu 18 soruya doğru cevap vererek 180 puan, Hacırahmanlı Beldesi Atatürk Mehmet Otan İlköğretim Okulu ise 17 soruyu doğru cevap vererek 170 puan aldı.

Neval Yaralı Milli Egemenlik ile Atatürk Mehmet Otan İlköğretim Okullarının elendiği yarışmada, 190'ar puan alan 3 okul arasında eşitliğin bozulması için altın sorular bölümüne geçildi.

Bu bölümün üçüncü sorusuna doğru cevap veren tek okul olan Şehit Mehmet Burhan İlköğretim Okulu, yarışmanın birincisi oldu. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Duran, birinci olan okulu kutladı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Saruhanlı Koldere Yerel Haberler

title