Haberler

Sarayda Yetişen Sultan Tavukları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tavukların köydeki görüntüsü- Mehmet Barlık'ın konuşması- Engin Barlık'ın konuşması Sarayda yetişen sultan tavukları- Siirt'li Mehmet Barlık, Osmanlı zamanında saraylarda yetiştirilen sultan tavuklarını şimdi köyde yetiştirmeye başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Tavukların köydeki görüntüsü- Mehmet Barlık'ın konuşması- Engin Barlık'ın konuşması Sarayda yetişen sultan tavukları- Siirt'li Mehmet Barlık, Osmanlı zamanında saraylarda yetiştirilen sultan tavuklarını şimdi köyde yetiştirmeye başladı. Siirt'li Mehmet Barlık, Osmanlı zamanında saraylarda yetiştirilen sultan tavuklarını şimdi köyde yetiştirmeye başladı. Kurtalan ilçesine bağlı Akdem Köyü'nde yaşayan Mehmet Barlık, İstanbul'da civcivken süs için aldığı 2 sultan tavuğunu beraberinde köye getirdiğini söyledi.Tavukların Osmanlı zamanında önemli bir öneme sahip olduğunu belirten Barlık, "Bu tavuklar, Osmanlı zamanında saraylarda yetiştiriliyordu. Bu iki sultan tavuğunu daha civcivken İstanbul'da aldık. Yaklaşık 4 ay İstanbul'da bizim yanımızda dairede yetiştirdik. Daha çok balkonda yaşıyordu. Köye gelince de onları da beraberimizde köye getirdik. Bunlardan biri erkek biri de dişidir. Dişi olanı şu anda 11 tane yumurta da vermiş. Bu tavukların hem kendileri hem yumurtaları çok pahalıdır" dedi.Engin Barlık ise, daha önce çok tavuk yetiştirdiğini fakat sultan tavuklarının çok daha uslu ve sevecen olduğunu belirterek, tavuklarla güzel vakit geçirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Kurtalan İstanbul Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title