Haberler

Sapanca Gölü Sahilinde Kitap Okuma Etkinliği

Sapanca Gölü Sahilinde Kitap Okuma Etkinliği

Sakarya Üniversitesi (Saü), Toplum Gönüllüleri Vakfı (Tog) Üyeleri Okuma Alışkanlığına Dikkat Çekmek Amacıyla Sapanca Gölü Kenarında Kitap Okuma Etkinliği Gerçekleştirdi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) üyeleri okuma alışkanlığına dikkat çekmek amacıyla Sapanca Gölü kenarında kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

26 TOG üyesi, Sapanca Belediyesi aile çay bahçesinde gelip geçenlerin ilginç bakışları arasında bir saat kitap okudu.

İnsanların ilgisini kitap okumaya yöneltmek istediklerini belirten Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi ve vakıf üyesi Ferit Kantarcı (22) yaptığı açıklamada, insanların ne kadar kitap okudukları konusunda kendilerini sorgulamalarını amaçladıklarını belirtti.

Kantarcı, "Biz, eylemlerimizi yaparken sessiz bir şekilde kitaplarımızı alıyoruz ve oturuyoruz. İnsanlar yanımıza yaklaşıyor ve 'bunlar ne yapıyor?' diye merak ediyorlar. Bizim sessizce oturup kitap okuduğumuzu görerek, onlar da kitap okumaya başlıyor. Eylemlerimizden sonra, elimizdeki kitapları da halka dağıtarak, onlara armağan etmiş oluyoruz" dedi.

SAÜ Türk Dili ve Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Aysel Tuncalı (21) ise Sapanca'da bu etkinliği gerçekleştirmelerinin temel amacının, gençlerin halen kitap okuduğunu halka göstermek olduğunu kaydetti.

Halkın destek vermesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Tuncalı, "Onların da bizimle beraber kitap okuyup, gönüllü olmaları çok güzel bir duygu. Esasında bu proje, 3 yıl önce pilot il seçilerek uygulanmaya başlandı ve Sakarya'da devam ettirildi. Olumlu sonuçlar alınınca da 28 noktada bu projeye devam ediliyor. İlköğretim öğrencilerini de aramızda görüyoruz. Onlar da oyun oynamak yerine, burada bizimle güneşin altında kitap okumayı tercih ediyor. Bu beni çok mutlu ediyor" diye konuştu.

(EA-İÇ)

06.05.2007 12:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel
Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });