Haberler

Şanlıurfa Hayata Destek Evi Açıldı

Güncelleme:

Urfalılar ve Suriyeliler arasında kaynaştırmayı sağlamak amacıyla kurulan Hayata Destek Evi, Japonya Büyükelçisi'nin de katılımıyla açıldı.

Hayata Destek Derneği'nin AAR Japan ve Açık Toplum Vakfı işbirliğiyle yürütülen, 1 Mayıs 2014 itibariyle kamp dışında yaşayan Suriyeli mülteciler ile Şanlıurfa halkının faydalandığı toplum merkezi projesi, Hayata Destek Evi, dün düzenlenen resmi açılışla kapılarını açtı.

Psiko-sosyal ve eğitsel aktiviteler aracılığıyla Şanlıurfa halkı ve Suriyeli topluluklara ulaşarak günlük hayatta kullanılacak becerileri beraberce öğrenme fırsatı sunacak Hayata Destek Evi aynı zamanda, Şanlıurfa'da kamp dışında yaşayan Suriyeli mülteciler için sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere yönlendirici bir merkez haline gelmeyi amaçlıyor.

BECERİ VE BİLGİYE ERİŞİM SAĞLANACAK

Dün Süleymaniye mahallesinde gerçekleşen açılışta konuşma yapan Hayata Destek Derneği Genel Direktörü Sema Genel, projenin psiko-sosyal ve yaşam becerilerini arttırma hedefinin önemine değinirken, "Proje öncesinde Urfa'da yaptığımız durum tespit çalışmaları gösteriyor ki Urfa'daki Suriyeli hanelerin yüzde 24'ünde hane reisi kadın, yüzde 9'unda hamile ya da emziren kadın mevcut, nüfusun yüzde 46'si 17 yaşın altında çocuk ve gençlerden oluşuyor, okul çağındaki çocukların yüzde 71'inin eğitime erişimi bulunmuyor" diyerek Hayata Destek Evi'nin mevcut ihtiyacı karşılamayı hedeflediğine vurgu yaptı.

BÜYÜKELÇİ YOKOİ: BECERİLERİNİ GELİŞTİREBİLECEKLER

Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Suriye'de yaşanan olayların ardından bugün itibariyle 1 milyon 300 bini aşkın Suriyelinin Türkiye'de bulunduğunu belirterek, "Türkiye Hükümeti bu zor durumu en iyi şekilde ele almakta ve elinden gelenin en iyisini yapmaktadır. Türkiye Hükümeti'nin bu çabalarını büyük bir saygı ve takdirle izliyorum. Suriyeli mültecilerin Türkiye'de birçok sorunla karşılaştıklarını ve yeni bir hayata uyum sağlamak durumunda kalacaklarını tahmin ediyorum. Bu Toplum Merkezi'nin Suriyelilere gereksinim duyacakları bilgiler erişim ve ihtiyaç duyacakları becerilerini geliştirme olanağı sağlayarak büyük bir hizmet sunacağına eminim" diye konuştu.

GÜVENÇ: TÜRKİYE SONUNA KADAR MAZLUM SURİYELİLERİN YANINDADIR

Hayata Destek Evi açılış programına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise, "Şu anda Suriyeli kardeşlerimize Türkiye Cumhuriyeti'nin harcadığı bütçe 1,5 milyar dolarını geçti. Farklı ülkelerden 'Suriyelilere destek ve yardım edeceğiz' diyen çok kişi oldu, ama çok net bir şekilde çağdaş dünya; Suriye'ye insani yardım da bile bulunmadı, Batılı Ülke Büyükelçilerine de bunu beyan ettik. Bugün Japon dostlarımız, somut gerçek bir yardıma imza atıyorlar bunu benimsediğimi belirtmek istiyorum. Dünyanın bir ucundan gelen bir yardım söz konusu. Bunun altını çiziyorum. Bütün Suriyeli ve vatandaşlarımız adına Japon hükümetine ve Japon Büyükelçi'sine teşekkür ediyorum" dedi.

"Suriyeli kardeşlerim unutmamalıdır ki Türkiye sonuna kadar mazlum Suriyelilerin yanındadır, Türkiye halkı mazlum Suriyeli vatandaşlarla ekmeğini suyunu paylaşmaya devam edecektir" Güvenç, "İl olarak valimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla yaraları sarmaya çabalıyor ve bunun için programlar geliştiriyoruz. Son günlerde Suriyeli kanaat önderleriyle yapmış olduğumuz toplantıda daha çok mahallelerdeki Suriyeli kardeşlerimizin sorunlarını tespit etmeye ve organize bir şekilde çözmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hayata Destek Evi'nde eğitim alan Suriyeli Çocuklar Korosu şarkılarını seslendirdi.

Hayata Destek Evi, her hafta Salı'dan Cuma'ya dil sınıfları, bilgisayar, müzik, el sanatları, kuaförlük dersleri ile erkek, kadın ve gençlerin katılımına açık çeşitli kulüpler ile faaliyetlerini yıl boyu sürdürecek. Süleymaniye mahallesindeki Hayata Destek Evi'nde düzenlenen resmi açılış, Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç, AAR Genel Sekreteri Mr. Yoshiteru Horie ve Hayata Destek Derneği Genel Direktörü Sema Genel'in katılımıyla gerçekleşti.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Süleymaniye Japonya Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title