Haberler

Şanlıurfa'da İbrahim Tatlıses Coşkusu

Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, Memleketi Şanlıurfa'da Bir Konser Verdi. Sahneye Çıkan İbrahim Tatlıses'in Üzerine Dolarlar Saçıldı.

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, memleketi Şanlıurfa'da bir konser verdi. Sahneye çıkan İbrahim Tatlıses'in üzerine dolarlar saçıldı.

Dedeman Oteli Şanlıurfa Şubesi'nin açılışı için bugün özel uçağıyla Şanlıurfa'ya gelen İbrahim Tatlıses, burada konser verdi. Şanlıurfa'daki çocukluk günlerini hayranlarına anlatan ünlü türkücü Tatlıses, zaman zaman espriler yaptı. Şanlıurfa şivesiyle konuşan Tatlıses, çocukluk günlerinde eşekle ciğer taşıdığını belirterek, "Benim bir tane eşeğim vardı. Babama ciğer taşırdım. Bugün Allah var etti, Allah 'yürü ya kulum' dedi. Sizlerin sayesinde özel uçağımla kalkıp buraya geliyorum. Nerde eşek, nerde

uçak? Onun için şükrediyorum Allahıma. Basında çıkan haberlerin dışında beni ilgilendiren hiçbir şey yoktur. Beni nasıl bıraktıysanız, nasıl gönderdiyseniz, ben aynen öyleyim. Tabiatımda, huyumda, adamlığımda, namus anlayışımda, örf ve adetlerimde hiçbir değişiklik olamaz. Ama gazetede, televizyonlarda zaman zaman bir takım şeyler yazılıp, çizilebilir. Ama beni ilgilendiren konu değil. Ben nasıl ki, burada Ahmet Zemmi'nin oğluysam, nerde olursam olayım yine aynı adamım" dedi.

Urfalı türkücü İbrahim Tatlıses, Şanlıurfa isotunun ününün Fransızlar dönemine kadar dayandığını söyledi. Tatlıses, seyircilere isotun fıkrasını Urfa şivesiyle şöyle anlattı:

"Savaş zamanında Fransızlar Urfa'yı işgal etmiş. Ahmet, Mehmet'e 'kalk kalk Fransızlar gelmiş' Mehmet de demiş ki,'hele dur biraz daha yatayım' Ahmet tekrar 'Mıhe Mıhe (Mehmet) kalk kalk Fransızlar isot tarlasını basmış' Mıhe yatağından fırlamış 'hani nerede' demiş. İşte, isot Urfalılar için çok önemlidir" diye espri yaptı.

İbrahim Tatlıses, konserine yeni kasetindeki en güzel türküler ile devam etti. Hoyrat okuyan Tatlıses'in üzerine yağmur gibi dolar yağdı. Tatlıses hayranları, sahnenin önüne kadar gelerek ellerinde deste deste dolarları havaya saçtı.

(FÖ-FÖ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title