Haberler

Sanatçılardan 'Siyah Elbiseli' Gezi Parkı Eylemine Destek

Taksim Dayanışma Platformu ve Sanat Cephesi üyeleri, 'Gezi Parkı' eyleminin 10.gününde siyah elbise giyerek eyleme destek verdi.

Taksim Dayanışma Platformu ve Sanat Cephesi üyeleri, 'Gezi Parkı' eyleminin 10. gününde siyah elbise giyerek eyleme destek verdi.

Taksim Dayanışma Platformu ve Sanat Cephesi üyeleri, Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelerek, Taksim Gezi Parkı eylemine destek vermek için Taksim Meydanı'na yürüdü. "Taksim Parkı halkındır halkın kalmalı", "Biber gazı kimyasaldır yasaklanmalı" ve " İnsanlar dil, din, ırk, cinsiyet ve yaşam biçimi üzerinden yapılan her türlü saldırıya son vermeli" yazılı pankart açan grup, çeşitli sloganlar attı. Burada açıklamalarda bulunan sanatçılardan Ali Rıza Binboğa, "Vicdanlar kanayınca insanlar bir araya gelerek, mutlak suretle bir direnişin içine girerler. Bundan on gün önce şafak vaktinde gencecik çocuklar gaza boğulunca, anneler ve babalar hiçbir tehlikenin farkına varmayan insanlar gerçekten tehlikenin farkına vardılar. Bu ülkenin insanları ağlamak istemiyor, bu ülkenin insanları gülmek istiyor" diye konuştu.

Sinema ve tiyatro oyuncusu Barış Atay ise, "12 yıldır bu insanları baskıyla bize her dediğini yaptıracağını sananlar, bugün karşılarında büyük bir kitle ile karşılarında duruyorlar. Biz artık uyandık. Bizim koyun olduğumuzu düşünenler nasıl öfkeli olduğumuzun farkındalar" dedi.

Eyleme destek veren şarkıcı ve oyuncu Şevval Sam ise, "İnsan olmanın ne anlama geldiğini sorguluyorlardır. Türkiye halkı din, dil, ırk, cinsiyet, sınıf farkı gözetmeksizin kenetlendi. Bu süreç adına bu halktan gurur duyuyorum açıkçası, özellikle gençlerle gurur duyuyorum" dedi.

Eyleme destek verenlerden Pelin Batu'da, "Biz biriz, onlar size siz on bin kişisiniz deseler de biz bir milyon kişiyiz deseler de biz biriz, bir olmaya ve direnmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Grubun yürüyüş ve eylemleri yapılan basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ÇÖL TOZU hangi illerde görülecek? Çöl tozu kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? 26 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? DİKKAT: Meteoroloji sarı uyarı nedir? #128993 Çöl tozunun sağlığa zararı var mı? 26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title