Haberler

Samsun: Samsun'da Yerel Yönetimler

Gazi Belediyesi, Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen ile yaptığı "Sosyal Denge Anlaşması" gereği çalışanlara yüzde 25 zam yaptı.

Gazi Belediyesi, Memur-Sen'e bağlı Bem-Bir-Sen ile yaptığı "Sosyal Denge Anlaşması" gereği çalışanlara yüzde 25 zam yaptı.

Gazi Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan "Sosyal Denge Anlaşması" imza törenine, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri İbrahim Keresteci ve çalışanlar katıldı.

Törende ilk konuşmayın yapan İbrahim Keresteci, Türkiye'de çalışanların emeğinin karşılığını almakta zorluk çektiğini söyledi. Memurların açlık sınırının altında maaş aldığını kaydeden Keresteci, hükümetten memurlara grevi toplu sözleşme hakkının verilmesini istedi.

Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ise memurlara da işçiler gibi haklarının verilmesi gerektiğine işaret ederek, "Belediyede çalışan memurları görevi çok ağırdır. Mesai mefhumu yoktur. Sosyal denge anlaşmasıyla memurlara yüzde 25 oranında zam yaptık" dedi.

Konuşmaların ardından imza töreni yapıldı. Anlaşma gereği Gazi Belediyesi'nde en düşük memur maaşının 900 YTL olduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title