Haberler

Samsun: Samsun'da 584 Aile Hekiminin Atamaları Ocak'ta

Samsun Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Kılınç, İlde 584 Pratisyen Hekimin Aile Hekimliği İçin Müracaat Ettiğini ve Bu Hekimlerin Eğitimlerinin Sürdüğünü, Atamaların Ocak 2007'de Yapılacağını Belirtti.

Samsun Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet Kılınç, ilde 584 pratisyen hekimin aile hekimliği için müracaat ettiğini ve bu hekimlerin eğitimlerinin sürdüğünü, atamaların ocak 2007'de yapılacağını belirtti.

Samsun'da "9. Aile Hekimi Eğitimi"yle toplam 532 pratisyenin eğitimini tamamladığını dile getiren Kılınç, "Bize başvuranlarla toplam 584 hekimimiz 25 Aralık itibariyle eğitimlerini bitirmiş olacak. Bununla birlikte 900'e yakın ebe, hemşire ve sağlık memurumuz da 25 Aralık itibariyle eğitimlerini tamamlamış olacak" dedi.

Bu eğitimler tamamlandıktan sonra ocak ayı içinde puanlarına göre aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarının atamalarının gerçekleştirileceğini kaydeden Kılınç, yapılacak görevlendirme ve hazırlıklarla en geç şubat sonunda Samsun'da aile hekimliği uygulamasının başlamış olacağını vurguladı.

Son dönem eğitimin pazartesi günü başlayacağını hatırlatan Kılınç, şunları söyledi:

"Bu eğitimler uyum eğitimleri. Atamalar yapıldıktan sonra yine 1 yıl sürecek ikinci eğitim dönemi başlayacak. Bunu aile hekimi olan ve uyum eğitimlerine katılanlar alacak. Bakanlığın öngördüğü 2 yıllık eğitim süresi tamamlandıktan sonra mevcut pratisyen hekimlerimiz aile hekimi uzmanı statüsüne kavuşacak."

(AG-SA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title