Haberler

Samsun'da Orman Yangını

Samsun'da, Yakılan Anızın Rüzgarın Etkisiyle Sıçraması Sonucu Çıkan Orman Yangınında 10 Dönümlük Alan Kül Oldu.

Samsun'da, yakılan anızın rüzgarın etkisiyle sıçraması sonucu çıkan orman yangınında 10 dönümlük alan kül oldu.

Samsun'un Düvecik köyünde vatandaşların yaktığı anız, rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle alevler bir anda içinde çam, meşe, kızılcık ve çınar ağaçlarının bulunduğu 20 hektarlık ormanlık alandaki 10 dönümlük araziyi sardı. Yangına ilk müdahaleyi yine köylüler yaptı. Ellerinde kürek ve kazmalarla yangına müdahale eden köylüler, daha sonra Orman İşletme Müdürlüğü'ne haber verdi. Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arozöz ve ekipler, köylülerin kestiği ağaçları yol üzerinde bırakması nedeniyle

yangın bölgesine ulaşmakta güçlük çekti. Yoldaki ağacı keserek yolu açarak yangın bölgesine ulaşan ekipler, alevlere müdahale etti. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Canik Belediyesi sulama aracının da söndürme çalışmalarına katıldığı yangın, 3 saat sonra kontrol altına alınarak söndürüldü.

Orman İşletme Müdürü Hüseyin Özbay, 10 dönümlük ormanlık alanın yandığını belirterek, yangının anız yakılması nedeniyle çıktığını söyledi.

(İG-SA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title