Haberler

Samsun Cpmr'ye Üye Oldu

Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı (Cpmr) Balkan ve Karadeniz Komisyonu (Bbsrc) Genel Kurulu'nda Samsun'un Cpmr'ye Üyeliği Onaylandı.

Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı (CPMR) Balkan ve Karadeniz Komisyonu (BBSRC) Genel Kurulu'nda Samsun'un CPMR'ye üyeliği onaylandı.

Avrupa Kıyı Bölgeleri Konferansı (CPMR) Balkan ve Karadeniz Komisyonu (BBSRC) Genel Kurulu, Yunanistan'ın Rodos adasında 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. Rodos'ta yapılan CPMR Balkan ve Karadeniz Komisyonu Genel Kurulu'nda Samsun'u yeni üye olarak Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığındaki bir heyet temsil etti. 156 bölge üyesi ve 6 alt komisyondan oluşan CPMR'nin 6. komisyonu olan Balkan ve Karadeniz Komisyonu (BBSRC) Romanya'nın Tulcea kentinin Meclis Başkanı ve BBSRC Geçici Başkanı George Bunduc'un açılış konuşmasıyla başladı. Bunduc'un konuşmasının ardından Samsun'un üyeliği oylamaya sunuldu ve kabul edildi. Samsun'un üyeliğinin kabul edilmesiyle CPMR üye sayısı 157'ye ve Türkiye'nin CPMR'ye üye kent sayısı ise 5'e çıkmış oldu. Toplantıda Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, katılımcılara Samsun'u tanıtan bir sunum yaptı. Sunum içerisinde Samsun'un idari yapısı, nüfus bilgileri, coğrafi konumu ve özellikleriyle birlikte Samsun Valiliği'nin eğitim, sağlık, organik tarım, tersane-enerji yatırımları ve turizm çalışmaları da anlatıldı.

Toplantıda "Balkan Bölgelerinde Barışın Oluşturulması İçin Bölgesel Yönetim Kalitesinin Önemi" konulu bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Aydın Doğan Nezih, Balkan ve Karadeniz Komisyonu (BBSRC) Başkan Yardımcılığı'na seçildi.

Toplantı sonrasında tüm katılımcılara 'Fırsatlar Merkezi Samsun' çantası hediye edildi.

(İG-SA) 30.06.2008 19:21 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title