Haberler

Samsun: Bürokrasiye Köydes Teşekkürü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, köylere yönelik hizmetlerde en büyük devrim olan KÖYDES Projesi'ne ayrılan ödenekleri yerinde ve zamanında kullanan bürokrasiye teşekkür etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, köylere yönelik hizmetlerde en büyük devrim olan KÖYDES Projesi'ne ayrılan ödenekleri yerinde ve zamanında kullanan bürokrasiye teşekkür etti.

Bugüne kadar görev alan bütün siyasi iktidarların söz verdikleri halde köylerin içme suyu, yol ve kanalizasyon gibi alt yapı ihtiyaçlarını karşılayacak projeleri hayata geçirmeyi başaramadığını dile getiren Suat Kılıç, "Bütün iktidarların ve siyaset adamlarının hayali köylerin hizmet eksikliklerini karşılamak olduğu halde bu hayali gerçekleştirmek AK Parti iktidarında bize nasip oldu" dedi.

İlk olarak 2005 yılında uygulamaya alınan, 2006 yılında ise ödeneği rekor düzeye tırmandırılan KÖYDES Projesi'nin köylere yönelik hizmetlerde en büyük devrim olduğunu vurgulayan Kılıç, "Türkiye tarihinde ilk kez; sadece nüfusu kalabalık veya iktidara çok oy veren köyler değil bütün köyler hizmet kapsamına dahil edildi. Her köyümüzde acil hizmet ihtiyacının karşılığı olarak asfalt, stabilize, menfez, köprü, kanalizasyon, içme suyu projelerinin biri veya birkaçı birlikte yürütülüyor. Hizmet ihtiyacının gerekleri öncelikler belirlenerek yerine getiriliyor. Eksik kalan işlerin veya makine parkları yetmediği için planlanmayan hizmetlerin ise aynı çalışma şuuruyla 2007 yılında programlanarak yürütülmesi hedefleniyor" diye konuştu.

Samsun'un 2006 yılında KÖYDES programı kapsamında 48.6 milyon YTL ödenek ayrıldığını ve bu rakamla Samsun'un 81 il arasında 4. sırayı aldığını da hatırlatan Kılıç, şunları söyledi:

"Bu ödenekle ilimizde 2006 yılı için 300 proje çalışması yapılmış ve şu ana kadar bu projelerin 62 adedi tamamlanmıştır. 55 adedinde fiziki gerçekleşme oranı yüzde 70 düzeyine ulaşmıştır. 173 projenin yapım çalışmaları sürmektedir. 8 projenin ise ihale süreci devam etmektedir. 2006 yılı için programlana 2 projeye ise henüz başlanamamıştır. Başlanan ve tamamlanan projeler ilimiz için önemli bir başarı grafiğinin varlığına işaret etmektedir. Başarının tam ölçümü ise sezon sonunda yapılacak ve takdire şayan çalışmalar hak ettiği değeri bulacaktır. Halkımızın seçilmiş temsilcilerine şükran borcumuz olduğu gibi, Samsun iline tahsis edilen ödenekleri yerinde ve zamanında kullanabilme ehliyetini sergileyen atanmış arkadaşlarımızın çabaları da takdirle izlenmektedir. Başta vali ve kaymakamlarımız olmak üzere tüm kamu personeli ve İl Genel Meclisimiz'in çok değerli üyeleri yürüttükleri başarılı çalışmalar nedeniyle şükranla anılacak ve pak alınları her zaman öpülmeye değer bulunacaktır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title