Haberler

Samsun: AK Parti İlçe Başkanları Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanı Avukat Ali Akyüz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 59. Hükümet Döneminde 6 Ülkede Temsilcilik Açtığını ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Gittiği Ülkelerde Resmi Törenlerle Karşılanmaya Başlandığını Söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Samsun İl Başkanı Avukat Ali Akyüz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 59. Hükümet döneminde 6 ülkede temsilcilik açtığını ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın gittiği ülkelerde resmi törenlerle karşılanmaya başlandığını söyledi.

AK Parti İlçe Başkanları toplantısında bir konuşma yapan İl Başkanı Avukat Ali Akyüz, hükümetin KKTC politikasını eleştiren muhalefet partilerine yüklendi. Geçmiş hükümetlerle, bugünkü hükümetin farkını ortaya koymak için KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın çeşitli dünya ülkelerinde hangi seviyede karşılandığını ve muhatap alındığına bakmanın yeterli olacağını ifade eden Akyüz, "KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Rusya Dışişleri Bakanları ile üst düzey görüşmeler yapmıştır. Yine KKTC Cumhurbaşkanı olarak Avrupa Parlamentosu'na hitap etmiştir. Bütün bunlar, 4 yıl önce neden olamıyordu? KKTC'nin İKÖ nezdinde artık bir toplum olarak değil, Annan Planı'nda yer aldığı şekliyle 'Kıbrıs Türk Devleti' adı altında temsil edilmesi kararlaştırılmıştır. Peki 4 yıl öncesine kadar gelen iktidarlar bunu niye başaramadı? Niye onlar bunu halledemedi? Bugün gelinen noktada KKTC'nin Türkiye dışında ABD, İngiltere, Belçika, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Azerbaycan olmak üzere 6 ülkede temsilciliği vardır. Bu sayıyı arttırmak ve başka ülkelerde de temsilciliklerin açılması için KKTC ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"Muhalefet, içeride bu kısır çekişmelerle uğraşırken daha geçtiğimiz hafta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, çok önemli bir karara imza attı" diyen Akyüz, "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, geçen hafta bir Rum vatandaşının başvurusuna ilişkin verdiği kararda, kendisine bireysel olarak başvuruda bulunan her Rum vatandaşına, bundan böyle KKTC'nin iç hukuk yollarını tükettikten sonra kendisine gelebileceklerini söylemektedir. Kıbrıs davamız uzun soluklu bir mücadeledir. Bu mücadelede hükümetimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title