Haberler

Şam: Suriye Ortodoks Patrikhanesi İftar Yemeği Verdi

Suriye'de Hıristiyan Ortodoks Patrikhanesi, Ramazan Ayı Münasebetiyle Bu Akşam Bir İftar Yemeği Verdi.

Suriye'de Hıristiyan Ortodoks Patrikhanesi, Ramazan ayı münasebetiyle bu akşam bir iftar yemeği verdi.

Hıristiyan Ortodoks Patrikhanesi tarafından verilen iftar yemeğine Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad, bakanlar, bazı Arap ülkelerinin büyükelçileri ile Müslüman ve Hıristiyan din adamları katıldı. Hıristiyan ve Müslüman din adamları, iftarda yaptıkları konuşmalarda, dinler arası diyaloğun önemini vurguladı ve dostluk, kardeşlik mesajları verdi. Nur İslam Enstitüsü Müdürü Profesör Salah Kiftaro, yaptığı konuşmada, "Bu topraklar Hazreti İsa'nın beşiği ve Hazreti Muhammed'in mirac yolculuğuna çıktığı topraklardır. Biz Müslüman ve Hıristiyanlar tek vücut halinde yaşıyoruz. Bu, Suriye'de ulusal birliğimizi vurgulayan önemli bir unsurdur" diye konuştu. Ortodoks Patrikhanesi Papazı 4. Agnatius Hazim ise, "Amacımız iyi insanların biraraya gelmesidir" dedi.

Bilindiği gibi Suriye, Hıristiyanlar'ın dini bayramlarında resmi tatil ilan eden Müslüman ülkelerden birini oluşturuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title