Haberler

Salihli'de Vergi Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli'de Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi.

Salihli'de Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Meydanı'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Salihli Vergi Dairesi Müdürü Musa Dadaş, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Dadaş, burada yaptığı konuşmada, 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında, vergilendirmenin asıl işlevleri; devlete kaynak yaratarak, yatırım ve harcamalarını karşılanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Vatandaştan toplanan vergiler, büyümeye katkıda bulunarak, gelir ve servet paylaşımını düzenlediğini belirten Dadaş şunları söyledi: "Devletin sağlamakla yükümlü olduğu sağlık, güvenlik gibi temel hizmetleri ve altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesini sağlar. Aynı ülkede yaşayan, devletin sunduğu hizmetlerden yararlanan vatandaşlar olarak hepimizin devlete vergi ödemesi gerekir. Bu ödediğimiz vergiler ile devlet bizlere çeşitli olanaklar sağlamaktadır. Devlet, vatandaşlarının çok daha rahat yaşayabilmesi için, biz vatandaşlardan aldığı vergiler ile halkına çeşitli kullanım olanakları yaratır. Bu olanakları, eğitim aldığın okulu yaptırmak, kullandığın suyu veya televizyon seyredebilmen için harcadığın elektriği evine getirmek olarak sayabiliriz. Vergi ödemek, bir ülkede yaşayan her vatandaşın en kutsal görevlerinden biridir. Devletin bu vergilerden topladıklarıyla en iyi şekilde hizmet sunması da, vatandaşlarına karşı yerine getirmesi gereken en önemli görevlerden biridir. Vergisini düzgün ödeyen mükelleflerimizin hakkını korumak üzere asgari ücretli kadar dahi bir vergi ödemeyenlerin takipçisi olacağımıza söz veriyoruz" dedi.

Etkinlikler kapsamında, Dadaş ve çalışanlar, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Garnizon Komutan vekili Yüzbaşı Ali Arı, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ile oda ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiler. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title