Haberler

Sakaryaspor'dan Pfdk'nın Verdiği Cezalara Tepki

Sakaryaspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (Pfdk)'nun Verdiği Kararları UEFA'ya Taşımaya Hazırlanıyor.

Sakaryaspor, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)'nun verdiği kararları UEFA'ya taşımaya hazırlanıyor.

Sakaryaspor Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Küçük, PFDK'nın Beşiktaş maçında sahaya atılan maytaplardan dolayı verdiği seyircisiz oynama cezası ile Runje'ye tükürdüğü gerekçesiyle Cangele'ye 3 maç ve kırmızı kart gören Evren'e verilen 2 maç cezayla ilgili olarak Tahkim Kurulu'na gideceklerini söyledi.

Küçük, sezon başından beri takımın aleyhine yapılan hakem hataları ve disiplin kurulunun takıma ve seyircilerine verdiği cezalarla ilgili geniş bir dosya hazırlayarak UEFA'ya başvuracaklarını belirtti. PFDK'nın verdiği kararlarla ilgili Tahkim Kurulu'na müracaat edeceklerini belirten Küçük, cezaları haksız buldukları ifade etti.

Sakaryaspor'a medyanın abartması sonucu böyle bir ceza verildiğini düşündüklerini söyleyen Bahattin Küçük sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sakaryaspor seyircisinin sahaya attığı maytaplar yanıcı ve yaralayıcı madde değildir. Ayrıca da maç hakem tarafından durdurulmamıştır. Medyanın abartması nedeniyle böyle bir ceza verildiğini düşünüyoruz. Bu cezayla ilgili perşembe günü toplanacak Tahkim Kurulu'na itirazımızı yapacağız. Sakaryaspor taraftarının yaptığı her şeye sanki bir yerinden yakalamış gibi ceza vermesi ve cezayı hemen bize bildirilmesi, bir kastın olduğunu gösteriyor. Daha önce verilen cezalara yapmış olduğumuz duruşmalı ceza

talebini reddeden Tahkim Kurulu, başka takımların duruşmalı talebini hemen kaale almıştır. Bu anlamda da hukuk dışı işlemler yapılmaktadır. Eğer, hukukun üstünlüğüne ve adalet ilkesine biraz olsun inanıyorlarsa, Sakaryaspor takımına ve futbolcularına verilen cezalarla ilgili itirazlarımızı Tahkim Kurulu'nun düzelteceğine olan inancımız sonsuzdur. Biz takım olarak bu maçla beraber 4. kez seyircisiz oynama cezasına çarptırılıyoruz. Ben şunu iddia ediyorum; Türkiye'deki bütün futbol ligi müsabakalarındaki

temsilci raporlarını üst üste koysunlar ve bütün maçlarda yapılmış olan sözlü tezahüratları nedeniyle bütün maçların seyircisiz oynanması gerektiğini göreceklerdir. Sadece Sakaryaspor'a seyircisiz oynama cezası vermekle ne yapmaya çalıştıklarını anlamış değilim. Biz sadece hak etmediklerimize itiraz ediyoruz. Galatasaray maçının seyircili oynanacağı ve Cangele ile Evren'e verilen cezaların kaldırılacağı inancındayız."

Sezon başından beri takım aleyhine yapılan hakem hataları ile disiplin kurulunun takıma ve seyircilerine verdiği cezalarla ilgili geniş bir dosya hazırlayarak UEFA'ya başvuracaklarını belirten Küçük, 'ben yaptım, oldu, bitti' türü haksızlıkları ortaya sereceklerini kaydetti.

PFDK tarafından iki maç cezaya çarptırılan Sakaryasporlu futbolcu Evren Turhan ise bu tür bir cezayı beklemediğini söyledi. Cezanın kendisi için sürpriz olduğunu ifade eden tecrübeli futbolcu, maçın başından sonuna kadar hakem hakkında hiçbir kelime kullanmadığını vurgulayarak, "Cezaya gerçekten üzüldüm. Baştan sona hakem hakkında hiçbir kelime kullanmadım ama böyle bir ceza geldi. Federasyon, herhalde ligde zor durumda olmamızdan dolayı bize her türlü şeyi yapıyor. Bunun da olması benim için gerçekten

üzücü oldu. Bu karara tekrar itirazda bulunacağız. Perşembe günü Tahkim Kurulu'ndan inşallah olumlu bir sonuç çıkar. Cangele'ye de 3 maç ceza çok fazla.

Seyircisiz oynuyoruz. Hepsi de üst üste geliyor. Sakaryaspor'a verilen cezayı kesinlikle haksız buluyorum. Bence Beşiktaş maçında bana verilen ilk sarı kart kesinlikle haksızdı. Ben, hiçbir şekilde kasti olarak gitmedim oyuncuya. Zaten yan hakem benim iki metre yanımdaydı. Eğer kartlık bir şey olsaydı orta hakemi uyarırdı. Ama bence orta hakemi değişik şekilde uyarması gerekiyordu. Kartın olmadığını söylemesi gerekiyordu" dedi.

(İÇ-EYB-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title