Haberler

Sakaryaspor'dan Hakeme Tepki

Ankaragücü, Turkcell Süper Ligi'nin 31. Haftasında Sakaryaspor'u 76. Dakikada Bebbe'nin Attığı Tartışmalı Bir Golle 1-0 Mağlup Ederek, Kümede Kalma Yolunda Önemli Bir Galibiyet Aldı. Küme Düşmesi Kesinleşen Sakaryaspor'un Maçın Son Dakikalarında Attığı Bir Gol İse Hakem Cemil Şensöz Tarafından Elle Oynama Gerekçesiyle İptal Edildi.

Ankaragücü, Turkcell Süper Ligi'nin 31. haftasında Sakaryaspor'u 76. dakikada Bebbe'nin attığı tartışmalı bir golle 1-0 mağlup ederek, kümede kalma yolunda önemli bir galibiyet aldı. Küme düşmesi kesinleşen Sakaryaspor'un maçın son dakikalarında attığı bir gol ise hakem Cemil Şensöz tarafından elle oynama gerekçesiyle iptal edildi.

Sakaryaspor Kulübü Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, karşılaşmanın ardından hakem Cemil Şensöz'e tepki göstererek, "Küme düşmüş bir takım olmamıza rağmen, en iyi şekilde sahada mücadele ediyoruz. Ama hakemler böyle kötü maç yönetirse biz ne yapalım ? Bu kadar dengesiz kart gösterilmez. Yediğimiz gol de, iptal edilen golümüz de tartışılır. Maçın hakemi sadece 3 dakika uzatma gösterdi. 3 dakika uzatma göstermesine rağmen 2 dakika 20 saniye uzatmayla maçı bitirdi. Biz zaten küme düşmüş bir takımız. Madem böyle

olacak maçtan önce rakiplerimize 3 puanı versinler. Önümüzde 3 maç kaldı. Bizde ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

Sakaryaspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım, yapılan haksızlıkların kendisini üzdüğünü ifade ederek, "Biz, dürüstçe, onurumuzla mücademizi yapıyoruz. Bugünkü hakemin kararlarını anlayamadım. Yediğimiz gol tartışılır. Verilmeyen golümüz tartışılır. Ancak hakemin uzatma dakikalarıyla ilgili hiçbir şey denemez. 6 tane oyuncu değişikliği oldu. Birçok duraklama anı oldu. Buna rağmen hakem 3 dakika uzatma verdi ve maçı 2 dakika 20 saniyede bitirdi. İşte bunun tartışması olmaz. Bizim maçlarımızda,

rakiplerimizin puana ihtiyacı varsa, hakemler bizi hep ezdi. Bugün de böyle oldu. Hem üzgünüm hem de kızgınım" dedi.

Tartışmaların odak ismi olan hakem Cemil Şensöz ise, kendisini savundu. İki takımın attığı gollerde verdiği kararların doğru olduğunu iddia eden maçın hakemi Cemil Şensöz, uzatma dakikalarının ne kadar oynanacağının ise hakemin takdiri olduğunu söyledi.

Sakaryaspor'un tecrübeli savunma oyuncusu Suat Usta ise, yanlış anlamalara sebebiyet vermemek için daha önceki maçlarda oynadıkları kadroyla sahaya çıktıklarının altını çizerek, maçın hakeminin haklarını yediğini iddia etti. Yeşil-siyahlı ekibin Kolombiyalı file bekçisi Luis Martinez de, yediği golde yaşanan faul pozisyonuyla ilgili yorumcuların gerekli yorumları yapacağını kaydetti.

Ankaralı basın mensupları, hafta içinde Ankaragücü tesisleri içinde taraftarların 3 gazeteciye saldırması olayına tepki gösterdi ve maç sonunda Ankaragücü teknik yönetimi ile futbolcalarından değerlendirme almadı.

(EKO-İY-İY-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title