Haberler

Sakarya: Sakarya'da Dev Baykuş

Sakarya-ankara Karayolu Üzerinde Vatandaşlar Tarafından Bulunan Yaralı Baykuş Görenleri Şaşkına Çevirdi.

Sakarya-Ankara Karayolu üzerinde vatandaşlar tarafından bulunan yaralı baykuş görenleri şaşkına çevirdi.

Sakarya-Ankara Karayolu üzerinde Murat Eren isimli şahıs yaralı bir baykuş buldu. Yol kenarında yatan baykuşu alan Murat Eren, Adapazarı'na getirdi. Burada veterinere götürdüğü baykuşun tedavisini yaptıramayan Eren, daha sonra hayvanı Milli Parklar ve Av Yaban Hayatı Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Diğer taraftan kent merkezinde Murat Eren'in elinde dev baykuşu gören vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı. Daha önce bu büyüklükte bir baykuş görmediklerini söyleyen meraklı vatandaşlar, baykuşa dokunmaya çalıştı. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan baykuşun "puhu kuşu" (Bubo Bubo) olduğu ve hayvanın kanadında ve ayağında kırık olduğu belirtildi.

Sakarya Çevre ve Orman İl Müdürü Nurettin Taş, puhu kuşlarının 75 santimetreye kadar değişen boylarda ve yırtıcı bir kuş olduğunu belirterek, "Genelde küçük hayvanlarla beslenirler. Kendisinden büyük hayvanlara bile saldıran, küçük bir kuzuyu bir kerede yiyebilecek bünyeye sahip bir yırtıcıdır. Genellikle geceleri avlanırlar. Gözleri çok keskindir. Yuvalarını kayalık, taşlık arazilere ve sık ormanlara yaparlar" dedi.

Taş, kanadından ve ayağından yaralı olan puhu kuşunun veterinerde yapılacak tedavisinin ardından doğaya salınacağını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title