Haberler

Şahin: Başvuru Olursa Yine Yargıtaya Gönderiz

Adalet Bakanı Şahin, Mahkemenin, Dinlemeyle İlgili Jandarmaya Yetki Veren Kararına Bakanlığının İtiraz Etmesini, 'Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Bize Başvurursa, Yine Yargıtaya Göndeririz' Dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, mahkemenin, telefon dinlemeyle ilgili jandarmaya yetki veren kararına Adalet Bakanlığının itiraz etmesini, ''Emniyet veya MİT ile ilgili verilen kararla ilgili Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı bize başvurursa, yine aynı şekilde Yargıtaya göndeririz'' diye değerlendirdi.

Şahin, TBMM'de gazetecilerin, Adalet Bakanlığının, ''Anayasa ve insan haklarına aykırı'' olduğu gerekçesiyle, jandarmaya verilen dinleme yetkisinin iptali için Yargıtaya başvurmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Adalet Bakanlığına, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından, Jandarma Genel Komutanlığına verilen izinle ilgili bir başvuruda bulunduğunu belirten Şahin, bakanlığın da kanun yoluna başvurarak, konuyu Yargıtaya ilettiğini bildirdi.

Şahin, ''Eğer başka kurumların almış olduğu izinlerle ilgili de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığımız başvurursa, onlarla ilgili de değerlendirme yapılır, yine aynı şekilde Yargıtaya gönderilir. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından, sadece jandarmayla ilgili geldiği için oraya başvuruldu'' diye konuştu.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının, 11. Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla ilgili ''bunun tüm Türkiye'ye verilemeyeceğini, jandarmanın yetki alanının sınırlı olduğunu'' belirttiğini ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu, bir hakim tarafından verilmiş izin. Bu itiraz üzerine, heyet toplanarak, önce bu itirazı haklı buluyor ve verilen kararı iptal ediyor. Daha sonra jandarma tekrar başvuruyor, tekrar itiraz oluyor. Bu sefer de heyet itirazı reddediyor, hakimin vermiş olduğu daha önceki izni onaylamış oluyor. Mahkeme safhası bitiyor.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Adalet Bakanlığına dosyayı göndererek, bize, bu konunun yanlışlığını ifade ediyor. Biz de bu konuda yargı kararı olduğu için yargı kararıyla ilgili nihai hükmü verecek olan Yargıtaydır diyerek, dosyayı Yargıtaya gönderiyoruz.''

Şahin, bu konuyla ilgili kendilerinin resen hareket etmediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title