Haberler

Şahin: Ayrılan Vekilleri İçin Parti Montaj Kaset Planlıyor

Güncelleme:

AK Parti'den istifa eden eski Bakan İdris Naim Şahin, "Parti genel merkezinde, ayrılan vekiller için montaj kasetler planlanıyor." dedi.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hiç bir kasetten bilgisi olmadığını belirterek "Benimle ve ayrılan milletvekilleriyle ilgili parti genel merkezinde bir arayışın, bir montaj çabasının, bir kaset üretme çabasının olduğunu duydum." dedi.

Bugün TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Şahin, Erdoğan'ın etrafındaki kadronun Erdoğan'ın kafasına çok yatmayan projeleri uygulamaya koyup Türkiye'de denemeler yaptığını söyledi. Eski bakan Şahin öyle konuştu;

"USTALIK DÖNEMİ ÇIRAKLIK DİYE BAŞLADI"

"Sayın Başbakanın sözleri de seçim dönemine bakılırsa çok ağır değil ama suçlama içeren ifadeleri oldu. Onlara açıklama getirmek durumundayım. Bu ayrılış dilekçesi 25 Aralık tarihinde kararı alınmış ve kaleme alınmış bir dilekçe değil. Ustalık diye bahsedilen dönem çıraklık diye başladı bana göre. Doğrusu böyle bir adlandırma da doğru değil. Eğer başlangıçta çıraklık dönemiyse biz çıraklığımızı milletin üzerinde mi giderdik. Ben bunun bir siyaset sloganı olarak doğru olmadığını düşünüyorum. Ben bir şeylerden ayrılındığının işareti olarak bunu zikredebilirim.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Türkiye'de 2009 yılında yürürlüğe konulan önce adına Kürt açılımı, sonra Demokratik Açılım, sonra Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi denilen bir proje hayata geçirildi. Bu proje bana göre doğru bir proje değil. 77 milyona göre doğru da bana göre mi yanlış. Bu Ak Parti tabanının ve milletin çoğu açısından eleştirilen bir proje oldu. Bu konu çok önemli bir konu ve partinin grup yönetiminde istişare edilerek yürürlüğe girmedi. Partide sadece deklare edildi. Başbakanın etrafındaki adeta demirbaşlaşmış o kadro, sayın başbakanını belki de kafasına çok yatmayan projeleri uygulamaya koyup bu ülkede denemeler yapmaya kalkmıştır. Bazı söylemlere alıştırıla alıştırıla gidiyoruz. Ben çok doğru bir noktaya gittiğimi düşünmüyorum."

17 ARALIK OPERASYONU

Sayın Başbakan komplo diyorsa, senaryo diyorsa o zaman ispatlanır. Gidilir mahkemede ispatlanır. Mahiyeti itibariyle anladığım kadarıyla ciddi bir soruşturmadır. Güçlünün hukuku başka, vatandaşın hukuku başka. Bir hırsız, komşunun iki üç koyununu çalsa, 73 günde serbest kalır mı? Bakmak lazım. Başbakanın tahliyelerden sonra zaten bekliyorduk, hak yerini buldu demesi çok çok şey ifade ediyor. Bu kişilerle başbakanın bu kişilerle iletişimi söz konusu mu soruları akla geliyor. Olay devam ederken adli kolluk sisteminde yapılmış değişiklik Türk hukuk sisteminde bir ucubedir. Sorun şişmiştir, halk tabiriyle kokmuştur, bu gittikçe artmaktadır.

"TÜRKİYE'DE İKİ ŞEY VAR SAYIN BAŞBAKAN VE DİĞERLERİ"

Sayın başbakanın o gün isim vermeden ama ifadelerden benim olduğum anlaşılan sözlerinde bir tek doğruyu söyledi. O da 45 yıllık beraber olduğumuz bölümü. Genel sekreter yardımcısı yaptığım, daha sonra partide kurucu yaptığım, genel başkan yardımcılıklarından birisini verdiğim, sonra da bakan yaptığım diyor. Aldım, verdim ifadeleri ard arda sıralanıyor. Benim ülkem, benim polisim ifadeleriyle benlik konusunda özümsemişliğini her yerde gösteriyor. Türkiye'de iki şey var. Sayın başbakan ve diğerleri. Benim bütün bu görevlerde sayın başbakandan talebim olmadı, teklif edildi. Bakanlık da takdir edildi. Bu tür görevlerin hiçbirine ben talip olmadım. Sayın başbakan sanki tek taraflı atifette bulunmuş, beni muhtaçken himaye etmiş, mağdurken sahiplenmiş gibi bir ifade kullanmıştır.

"SAYIN BAŞBAKAN KASET KONUSUYLA FAZLA MEŞGUL"

Belediye başkanı adayı olmadığım için mi istifa ettim, şantaj kasetim var diye mi istifa ettim. Başbakanın önce buna karar vermesi lazım. Sayın başbakan kaset konusuyla fazla meşgul sanırım. Ben söylüyorum, bana böyle bir kasetten bahseden de olmadı, haberim yok, bilgim yok, bana şantaj yapan da olmadı. Başbakan biliyorum o yüzden gitti diyor. Biliyorsa suçu gizliyor demektir. Savcılığa bildirmesi lazım. Benim için bu da bir yalandan ibarettir. Korkarak gitti diyor. Herkes bilir, bölücü terör örgütleri de bilir. Benim ne kadar korkusuz olduğumu başbakan da bilir. Kaset derken benim Ordu'nun dereleri, Hekimoğlu gibi türküleri söylediğim amatör kasetlerim vardır. Benimle ve ayrılan milletvekilleriyle ilgili parti genel merkezinde bir arayışın, bir montaj çabasının, bir kaset üretme çabasının olduğunu duydum. Kastedilen bu mudur değil midir bilmiyorum. Başbakanın söylediği gibi bana yönelik böyle bir şantaj, böyle bir kaset yoktur.

BAŞBAKAN: İDRİS NAİM ŞAHİN'İN KASETLERİ VAR

Erdoğan, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Ordu’da Ak Parti aleyhine seçim çalışması yaptığını belirterek, Şahin’e şantaj yapıldığını ileri sürmüştü. Başbakan Şahin için, "Ordu’da bizim aramızda tutunamayan bazıları da sahaya çıkmış. Maalesef. Ak Parti’nin oylarını nasıl azaltırız diye sağda solda dolaşıyorlarmış. Hele hele bunların içerisinde bir tanesi var ki benim yaklaşık 45 yıllık beraber olduğum, tanıdığım, bildiğim ve onu da belediye başkan olduğum zaman genel sekreter yardımcısı yaptığım, daha sonra partide kurucu yaptım. Partimin genel başkan yardımcılıklarından bir tanesini ona verdiğim ve daha sonra bakan yaptığım biri. Ama bu seçimde buradan büyükşehir belediye başkan adayı olmayınca, olamayınca biliyorsunuz istifa edip ayrıldı. Niye biliyor musunuz? Onun da şantaj kasetleri var. Onu da açıklayacaklar diye korkarak gitti, biliyorum. Şimdi bakıyorum ki şu anda unutmayın kardeşlerim ahlakı olmayan siyasetin millete, ülkeye faydası olmaz. İlkesi olmayan, hedefi, planı, projesi olmayan siyasetin Ordu’ya faydası olmaz. Kazanmak için değil kaybettirmek için siyaset yapılmaz. Bu ahlaksız, ilkesiz siyasettir." demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İdris Naim Şahin Ak Parti Türkiye Ordu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (127)

carlitocarlito@hotmail.com:

akpdeyken adam gibi adam; akpden ayrılınca hain pis adam ha! beyinsiz herifler! yakındır kurtulacağız..

54
29
yanıtYanıtla
XYZxaby@hotmail.com:

Bu açıklamayı keşke başbakan İdris Naimin kaseti var o yüzden istifa etti demeden önce deseydin de inandırıcı olsaydın.Yapılan yatırımar için 3. köprü havalimanı nükleer enerji için en önemlisi de Allahın dini olan islamı gerektiği gibi dünyada savnmak için Akpyle yola devam.Allah yoldan çıkanlara hidayet versin inşallah

26
51
yanıtYanıtla
İSLAMİYET ADINA MIalibilgen@mynet.com:

Hadi ordan sende, utanmadan sende dini alet ediyorsun. Yanacaksınız hepiniz. İslamiyet'i gerektiği gibi savunmak konusunda, ''MAKARA'' yapıyorsun sanırım. gerçi sana gelene kadar ohooohooo. Başındakiler makara/kukara yapmış bile :)

yanıt0
yanıt0
ISIxpaschax@live.de:

Vah Vah Vah.... AKP lilerin baya zoruna gitmiski bukadar saldiriyorlar Sayin Idris Naim Beyè .....Helal Olsun Adama.....

37
27
yanıtYanıtla
Osmanlıoskar_0016@hotmail.com:

Taklacı bakan görevinden azledilince yeni taklalar atmaya başlamış anlaşılan.

50
6
yanıtYanıtla
doğanomerdogan1982@hotmail.com:

menfaat dünyası

yanıt0
yanıt0
GurbetciHandyamspitz@chello.at:

BAKANLIK DEVAM EDERKEN SES ÇIKARMIYORDUN ANLAMIYORUM INSANOGLU BU KADARMI SAN ŞÖHRETE DÜŞKÜN OLUR YAZIK YAZIK

17
31
yanıtYanıtla
TanerTanerserdar@gmail.com:

San sohret pesinde olsaydi akp yi birakmazdi.

yanıt0
yanıt0
CANCAGIZIMhandyamspitz@chello.at:

TANER PEKI NEDEN BAKAN ICIN KONUSMADI ANLAMIYORUM IKI LAFI BIR ARAYA GETIREMIYORDU MILLETE TAKLA ATTIRIRKEN NERDEYDINIZ

yanıt0
yanıt0
fuatABİhaber_com@hotmail.com:

tıpıne bakılırsa adam sanılır mıllet senı adam sanmıştı. adam dıye bakan etıler senı adam yerıne koyanlra ıhanet etın. baba ogul meselesı gıbı. adam ogluna sen adam olmazsın oglum demış cocgun zoruna gıdıyor okuyup valı oluyor valı olunca kormaylarına talımat verıyor gıdın falanca koyde falanca ısmınde yaşlı bır adam var onu alın bana getırın dıyor. adamı getırıp valının makamına dıkıyorlar. oglan donup babasına bak baba sen bana adam olmazsın derdın bak valı oldum demış. babasıda ogluna derkı oglum ben sana valı olamazsın demedımkı sen adam olmazsın derdım. bak hala adam olamamışsın adam olsaydın babanı ayagına cagırmazdın demışş. eyyyy idris naim şahın meselee bakan olmak degıl adam olmaktır. halkın gozu acıktır kımseyı kandırmayın..

19
24
yanıtYanıtla
Tüm 127 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title