Haberler

Türkiye'nin 3. UMKE Lojistik Deposu olağan dışı olaylar ve doğal afetlere hazır

Güncelleme:

Niğde UMKE Lojistik Deposu, yurt içi ve yurtdışındaki olağan dışı olaylar ve muhtemel afet durumlarında acil tıbbi yardım, medikal kurtarma, hasta nakil ve yerinde tıbbi müdahale durumları için hazır durumda bulunuyor.

Türkiye'nin 3. UMKE Lojistik Deposu olağan dışı olaylar ve doğal afetlere hazır

NİĞDE - Niğde UMKE Lojistik Deposu, yurt içi ve yurtdışındaki olağan dışı olaylar ve muhtemel afet durumlarında acil tıbbi yardım, medikal kurtarma, hasta nakil ve yerinde tıbbi müdahale durumları için hazır durumda bulunuyor.

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan Türkiye'nin 3. UMKE Lojistik Deposu'nda araçlar, ambulanslar, acil tıbbi malzemelerin yanı sıra tam donanımlı sahra hastanesi kuracak malzemeler, hastanelerde kullanılacak tıbbi ilaçlar ve sarf malzemeler depolanıyor.

Niğde UMKE Sorumlusu Alpay Ayan yaptığı açıklamada lojistik depo olarak Niğde'nin stratejik konumda olduğunu belirtti. Alpay Ayan açıklamasında, "Özellikle ülkemizde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde oluşan afetler, afetlere hazır bulunmamız gerektiğini bir kez daha bizlere gösterdi. Biz de depremle birlikte Türkiye'nin 3. Lojistik Deposunu Niğde'ye kurduk. Bu depomuzda oluşabilecek bütün afetler durumlarına hazırlıklı olacak şekilde bütün malzemelerimiz bulunmakta. Bu malzemelerimizi afet oluşan her yere aynı hızda ve aynı oranda götürmeye çalışıyoruz. Niğde coğrafi konum olarak Türkiye'nin tam ortasında yer aldığı ve önemli bir geçiş noktası olduğu için bu projemizi hayata geçirdik. Her yere aynı mesafede ayrı uzaklıktaki yerlere bile ulaşıyoruz" dedi.

Tam donanımlı Sahra Hastanesi için gerekli tüm malzeme depoda bekletiliyor

Alpay Ayan, sadece yurt içine değil yurtdışına da ihtiyaç halinde destek sağladıklarını belirterek, "Gazze'de yaşanan savaşın ardından Mısır'da kurulacak hastanelere de tıbbi ihtiyaç ve tam donanımlı ambulans desteği sağlıyoruz. Depomuzda sahra hastanesi kurmak için gerekli bütün malzemeler mevcut. Bakanlığı'nın denetiminde olan depomuzda medikal kurtarma, acil müdahale araçları, jeneratör araçları mevcut. Ekip ve ekipmanlarımızla tabi ki afet olmasını istemeyiz fakat biz oluşabilecek bütün afetlere her zaman hazırız" İfadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Türkiye Niğde Acil Durum Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title