Haberler

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Refik Budak Açıklaması

Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Refik Budak, 12-18 Kalp Sağlığı Haftası nedeni ile vatandaşlara kalp sağlıklarını korumaları yönünde uyarılarda bulundu.

Balıkesir Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr.Refik Budak, 12-18 Kalp Sağlığı Haftası nedeni ile vatandaşlara kalp sağlıklarını korumaları yönünde uyarılarda bulundu.

Kalp sağlığı haftası nedeni vatandaşları kalp rahatsızlıklarına karşı alınacak tedbirleri sıralayan Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Refik Budak, "Günümüzde önlenebilir bulaşıcı olmayan hastalıklardan kaynaklanan erken ölümlerin engellenmesi için tütün ve sigara kullanımının, sağlıksız beslenmenin, fiziksel hareketsizliğin ve alkol kullanımının önlenmesine yönelik kanıtlanmış çözümler mevcuttur. Kalp ve damar hastalıkları açısından olumlu olan husus büyük ölçüde önlenebilir olmalarıdır. Dünya Sağlık Örgütü; kan basıncı, obezite, kolesterol ve sigara içiminin kontrolü ile kalp ve damar hastalığı görülme sıklığının yarıya indirilebileceğini belirtmiştir" dedi.

Uzman Dr. Budak, kalp hastalıklarına karşı koruyucu sağlık önlemlerinin öneminin büyük olduğunu söyledi. Budak, "Günde en az 1,5 litre sıvı alınız, omega 3 bakımından zengin besinler alın (balık, semizotu, soya, çay, üzüm ve keten tohumu), Günde yarım saat yürüyün. Hazır gıdalar yerine taze besinleri tercih edin. Hayata karşı iyimser olun. Aileniz ve çevrenizle kaliteli zaman geçirin.Şekerinizi ve uyku düzeninizi kontrol altında tutun.Düzenli sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin" şeklinde konuştu.

Uzman Dr. Budak, kalp sağlığı için önerilerini devamında, "Kalbimiz için yeni bir başlangıç yapmak için sigarayı bırakmamız, aşırı kilolardan kurtulmamız, tuz kullanımımızı azaltmamız, spora başlamamız, tansiyon ve şekerimizi düzenlememiz, düzenli sağlık kontrollerimizi yaptırmamız, sağlıklı bir hayat sürmemiz ve kalp sağlığımızı bozacak alışkanlıklarımızı geride bırakmamız için "12-18 Nisan Kalp Sağlığı Haftası " bir fırsat olabilir. Bu fırsatı iyi değerlendirip, yukarıda bahsi geçen şikayetleri olan kişilerin en kısa zamanda aile hekimine veya bir sağlık kuruluşuna başvursunlar" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Balıkesir Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title