Haberler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat'ta

Bozdağ: "Türkiye’nin bütün vatandaşları eşittir. Cumhurbaşkanı ile Sorgun'daki Feyzullah Günen kardeşimiz, Ahmetfakılı’daki Ahmet kardeşimiz aynı sağlık güvencesine, aynı sağlık fırsatlarına kav...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, " Türkiye'nin bütün vatandaşları eşittir. Cumhurbaşkanı ile Sorgun'daki Feyzullah Günen kardeşimiz, Ahmetfakılı'daki Ahmet kardeşimiz aynı sağlık güvencesine, aynı sağlık fırsatlarına kavuştu ve bütün hastanelerin yolunu milletimizin tamamına açtık" dedi.

Bozdağ, Sorgun ilçesinde bir özel hastanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, iktidara gelmelerinden bu yana sağlık konusunda birçok atılım yaptıklarını ve köklü yenilikler getirdiklerini söyledi.

Türkiye'de sağlık alanında son 11 yılda büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

"Hatırlarım vaktiyle Yozgat'ın mahallelerinin içerisine dahi doğru dürüst ambulans gidemiyordu. Köylere ambulans gitmesi hiç mümkün değildi. Köyden ambulans çağırıldığında gelmezdi veya bizim ambulanslar, hastalar arasında bir ayrımcılık yapıyordu. Sadece şehir merkezinde, o da torpili kuvvetli olanlara ambulansın geldiği bir Türkiye vardı. Ambulansının deposuna da mazot koyamayan bir Türkiye vardı. Sorgun'dan, başka yerden hemşehrilerimiz hastalarını hastaneye göndermek istediklerinde, fazla değil 2002 yılı içerisinde, 'Mazotunu koyarlarsa biz götürürüz' diye ambulansla ilgili yetkililerle tartışıyorlardı.

Şimdi Türkiye'nin köyüne bile ambulans gidiyor, mezralarına, ilçelerine ambulans gidiyor. Dağlarının başına, denizin ortasına, karın en yoğun olduğu doruk noktasına kadar ambulanslarımız gidiyor. Sivas'tan bir hemşehrimizi Almanya'ya vaktiyle götürmüşlerdi. 80'li yılların başı. İşte devlet dediğin böyle olur. Bırak Alman vatandaşını, kendi ülkesinde çalışan ama sosyal güvencesi olan bir işçi Türkiye'de hastalanmış, oradan uçakla Sivas'tan alıp Almanya'ya götürüyorlardı. Oralarda, kahvehanelerde bu büyük bir ibretle anlatılan hadiseydi. Türkiye ise o zaman daha da kötüydü ama şimdi Allah'a şükürler olsun Londra'da bir sporcumuz tedavi görüyor, daha iyi tedavi görsün diye Türkiye'nin ambulans uçağı Londra'ya gidiyor, hastayı alıp İstanbul'a getirip tedavisini burada yaptırabiliyoruz."

Sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında toplanması

Bozdağ, sosyal güvenlik kurumlarını birleştirip tüm vatandaşlara hastanelerin kapılarını sonuna kadar açtıklarını vurguladı.

SSK'lı bir kişinin, 2002'den önce hastalandığı zaman özel hastaneye giderse anlaşma yoksa tedavi masrafını cebinden ödemek zorunda kaldığını anımsatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Önce gidiyor parasını cebinden peşin ödüyor, faturasını alıyor, sonra SSK'yı mahkemeye veriyor, mahkemeyi kazanıyor, dosyası kesinleşiyor, sonra icraya koyup devletten parasını alıyordu. Benim esnafım, benim milletim sağlık giderlerini önce cebinden karşılamış, sonra müracaat ediyor. Bağ-Kurlular, Bağ-Kur Genel Müdürlüğüne müracaat ediyor, ondan sonra parayı alıyor; yüzde 70'ini. Vekillerin torpiliyle aylar sonra parasını alabiliyorlar. Böyle bir Türkiye. Türkiye'nin bütün vatandaşları eşittir. Cumhurbaşkanı ile Sorgun'daki Feyzullah Günen kardeşimiz, Ahmetfakılı'daki Ahmet kardeşimiz aynı sağlık güvencesine, aynı sağlık fırsatlarına kavuştu ve bütün hastanelerin yolunu milletimizin tamamına açtık. Biz eczanelerin kapılarını da özel hastanelerin kapılarını da sonuna kadar açtık. Eskiden yoktu. Neden? Çünkü devletin kendi hastaneleri çalışamıyordu, destekler yoktu, kapılar açık değildi, yasalar imkan vermiyordu."

"Şu yolların tamirini yapamazlar"

Bekir Bozdağ, yerel seçimler öncesi sürecin hızla ilerlediğini anlattı.

"Şimdi konuşuyor Sayın Kılıçdaroğlu veya Sayın Bahçeli, zaman zaman ahkam kesiyorlar" ifadesini kullanan Bozdağ, şöyle konuştu:

"Keşke diyorum, Sorgun'da bana taşın üstüne koydukları bir taş gösterseler de 'Hay Allah razı olsun sizden' desem. Allah vermesin, millet karar verdi de 'Biz bu Kılıçdaroğlu'nu veya Bahçeli'yi bir getirelim' dedi. Millet böyle bir karar değişikliğine gitse emin olun bunlar bu hastanelerin elektriğini yakamazlar, bırakın başka işi, şu yolların tamirini yapamazlar. At binenin, kılıç kuşananın. Türkiye'nin geçmişi ortada, bu günü ortada."

Daha sonra kurdeleyi keserek 35 yataklı Özel Sorgun Güven Hastanesini hizmete açan Bozdağ, beraberindekilerle binanın bölümlerini gezdi ve Acil Servis'te, tıp doktoru olan AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal'a tansiyonunu ölçtürdü.

Bu arada, Bozdağ, Yozgat'ta koruması polis memuru Musa Yılmaz'ın düğününe katılarak çifte mutluluk diledi. Gelin ve damatla fotoğraf çektiren Bozdağ, onlara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesini hatırlattı. - Yozgat

Kaynak: AA / Sağlık

Bekir Bozdağ Türkiye Sorgun Yozgat Sağlık Haberler

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title