Haberler

Sağlık Skandalına Tabipler Odası'ndan Açıklama

Diyarbakır'da Bulunan Özel Bir Sağlık Merkezinde 22 Kişiye Hepatit-c Virüsünün Bulaşması İddiaları Nedeniyle Sağlık Bakanlığı Tarafından Görevlendirilen Heyet İncemelerini Tamamlarken, Tabipler Odası Başkanı Adem Avcı, Sağlık Sektörünün Kamusal Alan Dışında Yapılmasından Dolayı Sağlığın Vahşi Piyasa Koşullarına Dayandırıldığını Söyledi.

Diyarbakır'da bulunan özel bir sağlık merkezinde 22 kişiye Hepatit-C virüsünün bulaşması iddiaları nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen heyet incemelerini tamamlarken, Tabipler Odası Başkanı Adem Avcı, sağlık sektörünün kamusal alan dışında yapılmasından dolayı sağlığın vahşi piyasa koşullarına dayandırıldığını söyledi.

Özel Diyarbakır Diyaliz Merkezi'nde 213 hastadan 88'inde hepatit C virüsüne rastlanmasının ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Dilsiz başkanlığındaki 5 kişilik heyet kente gelerek incelemede bulundu. Diyaliz merkezinde yaptıkları incelemelerde HCV virüsünün bulaş kaynağına rastlamadıklarını ifade eden komisyon başkanı Alattin Dilsiz incelemelere Ankara'da devam edeceğini belirtirken, Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Adem Avcıkıran ise sağlık sektörünün vahşi piyasa koşullarına bırakıldığı için her an herşeyin olabileceğini söyledi. Avcıkıran, sağlık sektörünün kamusal alanda yapılması gerektiğini belirterek, "Özel Diyaliz merkezinde tedavi gören 213 hastadan Hepatit-C virüsü taşıyanların sayısı 66 iken, son üç ayda 22 kişide daha virüsün bulaştığı ortaya çıktı. Bu olayı yeni bir hızlı tren kazası olarak değerlendiriyoruz. Büyük bir hızla büyüyen sağlıkta değişim politikalarının, sağlık sektöründe yaşanan kontrolsüz özelleştirme sürecinin raydan çıkış anlamına geliyor. Bu olay bizi gerekli önlemler alınmadığı taktirde daha büyük kazaların meydana gelebileceğini haber veriyor. Enfeksiyon denetlemelerinde bazı eksiklerin çıktığı tespit edildi. Bizi endişelendiren son 3 ayda 22 vakanın çıkmasıdır. Başka Diyaliz merkezlerinede sıçraması bizi endişelendiriyor, çünkü sonuçta bu kişilerin tedavileri bir şekilde sürecektir. Ortada bir denetimsizlik ve bir denetim yetmezliği mevcut. Bunun gibi yerlerin çok hijyenik olmaları lazım. Özellikle bu tür yerlerde tedavi edilen diyaliz hastalarının vücut direnç seviyeleri düşüktür, bunlar her an herşeyi kapabilirler. Bu yüzden temizliğe çok dikkat edilmelidir. Sağlık artık vahşi piyasa koşullarına dayandırıldı. Sağlıkta rekabet olmaz. Bizim amacımız sağlığın kamusal alanda verilmesidir. Sağlık merkezinde yeni açılacak olan Diyaliz merkezleri tarafından söylentinin çıkarıldığı ve bulaştırıldığı iddia ediliyor. Bu kulaktan dolma bir bilgidir ama piyasanın vahşi koşulları herkese herşeyi yaptırır" dedi.

(RB-FA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title