Haberler

Sağlık-iş Başkanı Başoğlu'ndan "Başörtüsü" Açıklaması

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-iş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, TBMM'deki Siyasi Partilere Çağrıda Bulunarak, Başörtüsü Sorununun Çözülmesini İstedi.

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, TBMM'deki siyasi partilere çağrıda bulunarak, başörtüsü sorununun çözülmesini istedi.

Başoğlu yaptığı yazılı açıklamada, "Başörtüsü yasağı yıllardan beri binlerce kadının Anayasa'dan doğan haklarını kullanmalarına engel olmaktadır. Çünkü, başı örtülüler okuyamadıkları gibi kamu hizmetinde de çalıştırılmamaktadırlar. Anayasa'nın güvencesi altında olan erkek ve kadın bütün Türk vatandaşlarına tanınan seçilme hakkını da kullanamamaktadırlar" dedi.

Başörtüsü yasağının kısır laiklik çekişmesine alet edildiğini ve bunun da Anayasa'ya ve uluslararası kurallarla güvence altına alınan özgürlüklere aykırı olduğunu kaydeden Başoğlu, "Siyasi partilerin bu gerçeği dikkate almaları gerekir. Kuru bir laiklik tartışmasının dışına çıkarılarak soruna çözüm bulunmalıdır" ifadelerini kullandı.

Sadece Türkiye'nin değil birçok devletin laik olduğunu belirten Başoğlu, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce Anayasa'nın eşitlik ilkesine uygun davranılacaksa o zaman başı açık kadınlarla başı örtülü kadınların aynı haklara sahip olması gerekir. Sadece başı açık kadınlara imtiyaz tanındığında bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu unutmamak gerekir. İnsanlar inançlarından dolayı başlarını örtebilirler, ona göre giyinebilirler ve dini vecibelerini yerine getirebilirler. Başörtüsünü simge sayarak laikliğe aykırı görenler unutmamalıdır ki, en açık dini simge camiler ve minarelerimizdir. Başörtüsü

yasağına karşı çıkan siyasi partilerimiz, laikliğin arkasına sığınıp bu bahanelerden kendilerini kurtarmaları gerekir."

Meclis'te temsil edilen siyasi partilere de çağrıda bulunan Başoğlu, "Ana muhalefet partileri CHP, MHP ve DTP'nin başörtüsü sorununu çözmek gibi bir görevleri vardır. Çünkü bu sorun bütün milleti kapsayan bir sorunudur. On binlerce insan mağdur durumdadır. Milletvekilleri sadece kendi partilerini değil, Anayasa'ya göre bütün milleti temsil eden insanlardır. O halde her siyasi parti ve milletvekilleri ülkenin temel sorunlarını çözmeye gayret göstermeli ve milletten aldığı parayı helal etmelidir" dedi.

(EDA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title