Haberler

Sağlık Çalışanlarından Özelleştirmeye Tepki

Türk Sağlık-sen Genel Toplu Pazarlık ve Mevzuat Sekreteri Muhammet Birinci, Sağlıktaki Özelleştirmeler ve 5 Farklı Statüde Memur Oluşturularak İş Barışının Bozulduğu İddiasıyla Sağlık Bakanlığı Hakkında Danıştay'da Dava Açtıklarını Söyledi.

Türk Sağlık-Sen Genel Toplu Pazarlık ve Mevzuat Sekreteri Muhammet Birinci, sağlıktaki özelleştirmeler ve 5 farklı statüde memur oluşturularak iş barışının bozulduğu iddiasıyla Sağlık Bakanlığı hakkında Danıştay'da dava açtıklarını söyledi.

Türk Sağlık-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kürşat Atmaca, Genel Toplu Pazarlık ve Mevzuat Sekreteri Muhammet Birinci ile Genel Basın ve Eğitim Sekreteri Necmi Erdoğan, Zonguldak'a geldi. Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Muhammet Birinci, işyerindeki sıkıntıları ve üyelerinin sorunlarını yerinde görmek için Zonguldak'a geldiklerini belirtti. Birinci, "Son dönemlerde Sağlık Bakanlığı'nın sağlık hizmetlerini özelleştirmesiyle karşı karşıyayız. Sağlık hizmetlerinde taşeronlaşma yoluna gidilmektedir. Laboratuarlar özelleştiriliyor. Bu özelleştirmelerin durdurulması için mahkeme yoluna gittik. Bu uygulamaların durdurulması için sağlık çalışanlarını ve halkımızı ortak hareket etmeye çağırıyoruz. 59. hükümetin sağlık alanında yapmaya çalıştıklarına tepkimizi göstermeliyiz. Ayrıca bakanlığın 5 farklı statüde personel çalıştırmasına son vermek için Danıştay kanalıyla dava açtık. Eğer siz aynı işi yapanlar arasında farklı ücret politikaları belirlerseniz, iş barışını bozarsınız. Bir ameliyathanede 5 farklı statüde personel çalıştırmak sorun oluşturur, iş barışını bozar" diye konuştu.

(SD-AK-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title