Haberler

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Erzurum'da

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 'Afrika Sıcakları' Konusunda Alınan Tedbirleri Açıkladı. Akdağ, "Önümüzdeki Çarşamba ve Perşembe Günlerinde Devlet Dairelerinde Çalışanlarımız, Valilerimizin Tasarrufuyla İdari İzinli Sayılabilecek" Dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 'Afrika sıcakları' konusunda alınan tedbirleri açıkladı. Akdağ, "Önümüzdeki Çarşamba ve Perşembe günlerinde devlet dairelerinde çalışanlarımız, valilerimizin tasarrufuyla idari izinli sayılabilecek" dedi.

Bugün seçim çalışmalarında bulunmak üzere Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Akdağ, 'Afrika sıcakları' konusunda açıklamalarda bulunarak, Bakanlığı'na bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'yle Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarının ardından 81 il valiliğine gönderilmek üzere bir genelge hazırladıklarını belirtti. Bakan Akdağ, özellikle Çarşamba ve Perşembe günlerinde devlet dairelerinde çalışanlara, Valilerin tasarrufuyla idari izin verileceğini açıkladı. Aşırı sıcaklarda

vatandaşların çok dikkatli olmalarını isteyen Bakan Akdağ, "Hazırladığımız genelgeyle kamuda çalışan personelin sıcağın etkili olmadığı saatlerde işbaşı yapıp, aynı şekilde mesailerini tamamladıklarını da gözeterek, Valilerimize sağlık durumları elverişle olmayan kişilere öncelikle idari izin verilmesi yönünde yetki verdik. Hava sıcaklığının daha da yüksek olması halinde de tamamen tatil yetkisini yine Valilerimize bıraktık. Önümüzdeki Çarşamba ve Perşembe günlerinde, devlet dairelerinde çalışanlarımız

valilerimizin tasarrufuyla idari izinli sayılabilecek. Bu arada risk grubunda bulunan yaşlılar, çocuklar, kalp ve böbrek hastaları mümkün oldukça sokağa çıkmamalı. Ayrıca bu günlerde yalnız yaşayan yaşlılarımıza da göz kulak olup, sık sık ziyaret ederek sağlık durumlarını kontrol etmeliyiz. Bunun yanında bol sıvı ve hafif yiyecekler tüketmeliyiz".

(AA-İRT-OMR-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title