Haberler

Safranbolu Tabakhane Bölgesi Turizme Kazandırılacak

Safranbolu'da Bulunan Tabakhane Bölgesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (Zkü) Bartın Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nün Hazırladığı Proje ile Turizme Kazandırılacak. Proje Kapsamında Terk Edilmiş Atölyeler Restore Edilecek, Bölge Yeşillendirilecek ve Gezi Alanları Yapılacak.

Safranbolu'da bulunan Tabakhane bölgesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Bartın Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nün hazırladığı proje ile turizme kazandırılacak. Proje kapsamında terk edilmiş atölyeler restore edilecek, bölge yeşillendirilecek ve gezi alanları yapılacak.

Safranbolu Belediyesi, yıllar önce 84 deri işleme atölyesinin faaliyet gösterdiği, ancak atölyelerin kapanmasıyla viraneye dönen tabakhane bölgesini turizme kazandırmak için harekete geçti.

Belediye, ZKÜ Bartın Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nün hazırladığı proje ile tabakhane bölgesini restore ettirecek. Proje kapsamında, yaklaşık 20 yılı aşkın süredir virane şekilde duran bölgedeki atölyeler restore edilerek sosyal tesislere dönüştürülecek.

AKP'li Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, ''Bölge yeşillendirilip, gezi alanları yapılacak. Proje ile bölge yerli ve yabancı turistlerin ziyaret edebilecekleri bir yer haline getirilecek'' diye konuştu.

Projenin uygulanması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ödenek talebinde bulunduklarını söyleyen Başkan Cebeci, ödenek geldiği taktirde restorasyon çalışmalarının başlayacağını açıkladı.

Ali Faik ATAY/SAFRANBOLU (Karabük), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title