Haberler

Rumeli Türkleri Derneği'nden Balkanlar'daki Camilerin Diskoya Dönüştürülmesine Tepki

AK Parti Bursa Milletvekili Adayları, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni Ziyaret Ederek, Rumeli Türkleri'nin Meselelerini Dinledi.

AK Parti Bursa milletvekili adayları, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek, Rumeli Türkleri'nin meselelerini dinledi.

Gazcılar Caddesi'ndeki Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden AK Parti Bursa milletvekili adayları Mehmet Altan Karapaşaoğlu, Mehmet Tunçak, Sedat Kızılcıklı, Mustafa Dündar, Tülin Erkan Kara, dernek yöneticileri ile fikir alış verişinde bulundu. Balkan ülkelerinde yaşayan Türklerin haklarına sahip çıkılmadığını öne süren Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şuayip Toprak, Rumelili Türkler'in meselelerine yeni hükümet döneminde çare bulunması gerektiğini söyledi.

Osmanlı hakimiyetinde 500 yıl yaşayan Rumeli'deki Türkler'in sıkıntılarının giderilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını isteyen Toprak, "Balkan ülkelerinde bulunan bazı tarihi mekanlarımızın durumları pek iç açıcı değildir. Bazı tarihi yapılarımız disko, kafe gibi eğlence mekanlarına dönüştürülmüştür. Balkan ülkelerindeki yapılarımızın yüzde 80'i yok edilmiştir. Devletimiz yer altında bulunan başka medeniyetlerin tarihi eserlerini gün yüzüne çıkarmak için çok fazla para harcarken, Balkan ülkelerindeki

tarihi yapıları için gevşek davranıyor. Vize çıkartmak için bazı kolaylıklar sağlansa bile, hala bazı sıkıntılarımız vardır. Bulgaristan'ın Avrupa Birliği'ne (AB) üye olmasının ardından Türkiye'ye giriş ve çıkışlarda bazı engellerle karşılaşıyoruz. Ulaşım konusunda da Yenişehir - Üskup arasında uçak seferi düzenlenmesini istiyoruz. Sıkıntılarımızı böyle yüz yüze görüşmeler ile sonuca oluşturabiliriz" dedi.

Türkiye'nin yurt dışındaki Türklere ve Osmanlı Devleti döneminden kalan tarihi yapılara gerekli ilgiyi gösterdiğini vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu, uluslararası meselelerinin çok kolay çözülmediğini dile getirdi. Hiç bir zaman Türk soydaşlarını unutmadıklarını ifade eden Karapaşaoğlu, "Başbakanımız ile gittiğimiz Balkan ülkeleri gezisindeki ekonomik sıkıntılarını çözmek hedefiyle oraya banka şubelerimizi açtık. Balkan ülkelerine çok önemli krediler verildi. Dışişleri

Bakanlığı bir takım meseleleri gündeme getirerek çözüm yolları aramıştır. Bizi Rumeli Türkleri'nin meselelerine ilgisizlikle suçlamayın. Türkiye'nin AB'ye girmesi refah ve huzurun tek yoludur. Görüşme başlıkları hazırlanmasa bile bizim hazırlıklarımız sürüyor. Uyum yasalarını çıkarıyoruz. Balkan ülkelerinde kalan soydaşlarımızın bazı meselelerine çözüm bulundu. Çalışmalarımız hala devam ediyor" diye konuştu.

(YS-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title