Haberler

Rum Bakandan Tehdit: 'Enerji Başlığı Açılmayacak'

Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Markulli, Türkiye'nin, Rumların Doğu Akdeniz'deki Petrol Arama Konusunda Yaptığı 'Tehditlerin' Ankara'nın AB Süreci Üzerinde Ciddi Etkilerinin Olacağını Öne Sürdü.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, Türkiye'nin, Rumların Doğu Akdeniz'deki "petrol ve doğalgaz arama hakları konusunda yaptığı "tehditlerin" Ankara'nın AB süreci üzerinde ciddi etkilerinin olacağını öne sürerek "Bu tür bir davranış ile enerji başlığının açılması düşünülemez" dedi.

     Erato Kozaku Markulli, yaptığı açıklamada

Rum Yönetiminin, Türkiye'nin girişimlerini AB'ye ilettiğini belirterek Türkiye'nin "tehditleri"nin AB süreci üzerinde ciddi etkileri olacağını savundu. Markulli, "Enerji ile ilgili başlığı açılamayacağı"nı söyledi.

AB ortaklarının, Türkiye'nin davranışlarını, özellikle "tehditlerini" gerçekleştirmek üzere harekete geçmesi halinde ciddi bir biçimde değerlendirmeyi sürdüreceklerini kaydeden Rum Bakan, "Bu tür bir davranış ile enerji başlığının açılması düşünülemez" dedi.

Markulli, Rum hükümetinin uluslar arası hukuka uygun hareket ettiğini savunurken de kararlarının, özellikle, Türkiye'nin taraf olmadığı Deniz Hukuku Sözleşmesi'ni temel aldığını da vurguladı.

Türkiye'nin "AB yükümlülüklerine uymama tutumunu"na hız vermesinin rahatsız edici olduğunu söyleyen Rum bakan, bunun Türkiye'nin üyelik süreci üzerinde etkileri olacağını öne sürdü. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title