Haberler

Ruhani'den Siyonizmi Orta Doğu'dan Geri Püskürtme Çağrısı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Orta Doğu ülkelerine siyonizmi geri püskürtme çağrısında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Orta Doğu ülkelerine siyonizmi geri püskürtme çağrısında bulundu.

İran'ın başkenti Tahran'da üst düzey generallerin de katılımıyla gerçekleştirilen Ordu Günü kutlamalarında konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Orta Doğu ülkelerine siyonizmi geri püskürtme çağrısında bulundu. Ruhani, askeri birimlerin geçit töreninden önce yaptığı konuşmada, törende sergilenen silahların savunma amaçlı olduğuna ve bölgesel amaçlı bir tehdit teşkil etmediğine karşı güvence verdi. Ruhani, "Bölgedeki milletler asırlardır yan yana yaşamış ve hiçbir zaman bir sorun yaşamamışlardı. Bir sorun varsa bunun nedeni başkalarıdır. Haydi birlik olalım ve saldırganın varlığını bölgeden atalım" dedi.

"Bölgedeki sorun siyonizm ve ABD'nin kibrinden kaynaklanıyor"

İran'ın silahlı kuvvetlerinin hiçbir zaman komşu ülkelere veya onların ulusal çıkarlarına karşı olmadığını ancak saldırganlara karşı durduğunu belirten Ruhani, "Silahlı kuvvetlerimizin gücü, bölge ülkelerinin ve İslam dünyasının gücüdür. Bugün bölgede bir sorunumuz varsa kökleri siyonizm veya Amerika'nın kibrinden kaynaklanıyordur" dedi.

"Siyonizm son 70 yıldır bölgede suç işliyor"

Siyonizmin son 70 yıldır bölgede suç işlediğini söyleyen Ruhani, Müslüman milletleri bir araya gelmeye ve Filistin ulusunun tarihi hakkını geri kazanmaya çağırarak, "Son zafer kesinlikle haklı olanın olacak" dedi.

Ruhani'nin konuşmasından sonra gerçekleştirilen askeri geçit töreni, Tahran'da İmam Humeyni'nin türbesinin önünde düzenlendi. Törende kara, hava ve deniz kuvvetlerine ait askeri teçhizatlar sergilendi. Törende aynı zamanda İran'ın ürettiği yerli Kevser savaş uçağı da tanıtıldı. - TAHRAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Orta Doğu İran Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title