Haberler

RTÜK'ün CHP'li Üyeleri Seçime Katılmadı

RTÜK'ün CHP'li Üyeleri Hülya Alp, Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak, RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın İki Yıllık Başkanlık Süresi Boyunca Yanlış Uygulamalara İmza Attığı Gerekçesiyle Oylamaya Katılmadılar.

RTÜK'ün CHP'li üyeleri, Akman'ın başkanlığına onay vermeyerek Başkanlık seçimine katılmadılar.

CHP'li RTÜK üyeleri Hülya Alp, Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak'ın ortak açıklamasında, Başkanlık seçimlerine çeşitli nedenlerle katılmadıkları belirtildi.

CHP'li üyelerin açıklaması şöyle:

"-Bugün RTÜK'te iki yıllık görev süresi dolan sayın RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Başkanvekli Abdulvahap Darendeli'nin yerine yeniden seçim yapılmak üzere toplanılmıştır. Ancak, Sayın Akman'ın geçen iki yıllık başkanlık süresindeki yanlış uygulamaları ve 3984 sayılı RTÜK Yasası'na aykırı tutum ve tavırları, kurum içindeki atamalarda izlediği siyasi yaklaşımlar nedeniyle, kendisinin yeniden bu göreve tek aday olarak talip olacağının ve seçileceğinin anlaşılması,(Son olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun 2 Temmuz 2007 tarihinde oy birliğiyle aldığı kararla, Sayın RTÜK Başkanı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na seçim yasaklarına ilişkin televizyon izleme raporlarının gereğini yapmadığı gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu ortadadır)

-Farklı siyasi partilerin önerileriyle seçilmiş olan RTÜK üyeleri olarak Başkanlık ve Başkanvekilliğinin aynı parti önerisiyle gelen üyelerden olmaması yönünde uzlaşma önerilerimizin dikkate alınmaması ve bu konuda polemiğe giren yaklaşımların ifade edilmesi üzerine Hülya Alp, Şaban Sevinç ve Mehmet Dadak olarak seçime katılmamız halinde geçmiş iki yıllık yasaya aykırı yanlış uygulamalara ve demokratik olmayan yönetim anlayışına ortak olacağımız inancıyla seçime katılmama kararı aldık. RTÜK'ün siyasal yaklaşımlar ve yasamıza aykırı uygulamalardan arındırılması için, üyelerin olduğu gibi yönetiminin de tarafsızlık ve özerklik mantığı içinde belli bir siyasi anlayışa mensup kişiler arasından değil, uzlaşma oluşturulması gerektiğine inanıyoruz." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title