Haberler

Rotary Kulübü Toplantısı

Antalya Kemer Rotary Kulübü Temsilcileri, Kemer Resort Otel'de Düzenlenen Toplantıda Bir Araya Geldi.

Antalya Kemer Rotary Kulübü temsilcileri, Kemer Resort Otel'de düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya konuşmacı olarak Antalya Mavi Bayrak Komite Başkanı Lokman Atasoy ile Kemer Mavi Bayrak Sorumlusu Seyhan Sırt katıldı.

Rotary Kulübü Kemer Dönem Başkanı Dr. Mehmet Dilek, yaptığı konuşmada amaçlarını anlattı. Şimdiye kadar Kemer'de Turizm Otelcilik Okulu'na Atatürk köşesi, Kemer'deki okullara 13 bilgisayar hediye edilmesi, Göynük Ahu Uysal Anaokulu'na oyun bahçesi yaptıklarını anlatan Mehmet Dilek, "Koya" adında bir kolay okuma yazma kursu açtıklarını söyledi.

Mehmet Dilek, "Benim başkanlık dönemimde Rotary Kulüp olarak bu ülkeye neler verebiliriz? Gelecek kuşaklar için ne yapabiliriz bunu araştırıyoruz. Biz rotary kulüpleri sanıldığının aksine ülke için çalışan, reklamı sevmeyen ama çok çalışan bir derneğiz" dedi.

Mavi Bayrak komitesi başkanı Lokman Atasoy da yaptığı konuşmada mavi bayrak çalışmalarını şöyle anlattı: "Kemer Belediyesi, Mavi Bayrak çalışmalarından dolayı her sene ödüllendiriliyor."

Atasoy, hazırlanan dosyaların incelendikten sonra ulusal jüriye ardından da uluslararası jüriye sunularak Mavi Bayrak ödülü almaya hak kazanan plajlar ve marinaların belirlendiğini söyledi. Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE)'nın bir plajın Mavi Bayrak ile ödüllendirilebilmesi için plajın bulunduğu beldede 4 kategoride en az 5 çevre eğitim etkinliği düzenlenmesini zorunlu kıldığını anlatan Atasoy, şöyle konuştu: "Bu etkinliklerle hem yöredeki kıyıların ve çevresel değerlerin korunması hem de yörede

yaşayan veya ziyarete gelen konukların çevre bilincinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Mavi Bayrak'ın temelinde yatan bu hedeflere ulaşılması için gerçekleştirilen etkinlik ulusal jüri nezdinde büyük önem taşımaktadır."

Rotary Kulübüne çalışmalarında başarılar dileyen Atasoy'a Rotary Kulüp Dönem Başkanı Dr. Mehmet Dilek tarafından bir plaket verildi.

(AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title