Haberler

Rezervasyonlu Mezarlar İlgi Çekiyor

Balıkesir'in Edremit İlçesinde, Belediye Mezarlığındaki Rezervasyon Yapılmış Boş Kabirler Dikkat Çekiyor.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, belediye mezarlığındaki rezervasyon yapılmış boş kabirler dikkat çekiyor.

Artık ihtiyaca cevap veremez hale gelen mezarlıkta önceden alınmış (rezervasyonlu) mezarların çokluğu ilgi çekiyor. Bölgede yaşayan insanların ölmeden önce mezarlarını alarak çevre düzenlemelerini bile yaptırması dikkat çekiyor. Vatandaşlar, taşlarında doğum tarihleri yazan, ölüm tarihleri ise boş bırakılan mezarları görünce şaşırıyor. Çevre düzenlemesi yapılmamış olan bazı mezarlarda ise "Bu yer satılmıştır", "Bu mezar sahiplidir" gibi levhalar göze çarpıyor.

Boş mezarlardan yükselen otlar ise Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince temizleniyor. Boş mezarların üstlerine çıkarak otları temizleyen görevliler, bazen vatandaşların tepkisiyle karşılaştıklarını ifade ederek, "Üzerinde yazılar bulunan, çevre düzenlemeleri bitmiş boş mezarların üzerlerine çıkıp temizlik yapıyoruz. Vatandaşlar bu mezarların içinde ölü bulunduğunu sanarak bize kızıyor. Biz de mezar taşlarını okutup içinde kimsenin olmadığını söyleyerek onları rahatlatıyoruz" dedi.

(SŞ-MŞ) 11.04.2008 14:08 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title