Haberler

    Ps4'ün Yeni Oyun Pad'i Dualshock 4'e En Detaylı Bakış

    Sony PlayStation 4'ün ile birlikte gelecek olan kontrolcüsü DualShock 4'e dair pek çok detay, Sony'nin televizyon şovunda bekleyenleri ile paylaşıldı

    Burçin Aygün - - Yeni nesil oyun konsolları için Sony'nin cevabı niteliğindeki PlayStation 4'e dair yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de konsol ile birlikte evrim geçiren yeni oyun kolu DualShock 4! Önceki versiyona göre çok daha büyük değişimler geçirmiş gibi görünen DS4, Sony'nin gerçekleştirdiği PlayStation Access adlı tv programında hevesleri doruğa çıkaran özellikleri ile detaylandırıldı. Bunlardan ilki kontol pad'inin DualShock 3'e nazaran çok daha ergonomik ve dayanıklı olması gibi gözüküyor.

    Programın konuğu tarafınca tanıtımı yapılan cihaz şimdiye kadar üretilen en rahat Sony oyun kontol birimi ünvanını taşıyormuş. Önceki örneklerde de var olan R1/2 ve L1/2 butonları daha sert çizgilere sahip, ancak parmakların daha rahat edeceği bir dizayna sahip.

    Üst yüzeyde bulunan kontrol çubukları ise büyük bir güncellemeye uğramış, daha düz bir yüzeye kavuşmuş. Bu sayede oyuncunun çok daha hızlı hareket etmesi ve yanıt alması hedeflenmiş.

    Göze ilginç gelen bir diğer yenilik ise dokunmatik yüzey ve tam ortasında bulunan bir buton. Sağ tarafta bulunan meşhur Sony dörtlüsü tuşlardan en hızlı, en rahat şekilde dokunmatik yüzeye geçiş yapılabilirken, yanlışlıkla orta düğmeye basılması da engellenmiş.

    İnteraktivitenin artması için dış yüzeye eklenen ve oyundaki gelişmelere uygun olarak renk değiştirebilen panelin yanında DualShock 4'e bir de oyundaki harekete göre farklı noktalarda, farklı titreşim verme özelliği eklenmiş.

    PlayStation Access adlı 8 dakikalık programı aşağıdan izleyebilirsiniz.

    Burçin Aygün - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Burçin Aygün Sony Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title