Haberler

Prof. Dr. Karacalar: Estetiğin Yaşı Yok

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (Omü) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, Çocuklardaki Zamanında Tedavi Edilmeyen Estetik Sorunların, Psikolojik Etkilerinin Çok Derin Olabileceğini Belirttti.

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, çocuklardaki zamanında tedavi edilmeyen estetik sorunların, psikolojik etkilerinin çok derin olabileceğini belirttti.

Bu tür sorunların ameliyatla giderilebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Karacalar, “Estetik ameliyatın yaşı yok” dedi.

Çocuklarda doğumsal veya doğum sonrası oluşan estetik sorunların tedavilerinin mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Karacalar, estetiğin yaşının olmadığını söyledi. Estetik sorunların zamanında tedavi edilmediğinde, çocuklarda psikolojik etkilerinin çok derin olabileceğini kaydedenn Prof. Dr. Karacalar şunları söyledi:

“Okulda veya çevresinde alay edilme nedeni olan estetik bozukluklar, çocukların psikolojisinin de bozulmasına neden olur. Bu sorunlar estetik ameliyatla düzeltilebilir. Aksi halde kepçe kulak, tırnak bozuklukları, burunda şekil bozukluğu, yarık dudak, yüzde doğumsal lekeler, göz kapağı düşüklükleri ve yüzde yerel yağ birikimleri gibi estetik problemler zamanında tedavi edilmediğinde, psikolojik etkileri çok derin olabilir.”

Kepçe kulağın buna en iyi örnek olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Karacalar, kepçe kulağı olan çocukların doğumdan sonraki ilk aylarda kulaklarının geriye yapıştırılarak tedavi edildiğini anlattı. Prof. Dr. Karacalar, “Burada önemli olan tedaviye erken yaşta başlamaktır. Yani kulağa ne kadar erken müdahale olursa, tedavi şansı o kadar yüksek olur. Kulakları kepçe olan çocuklar yaşı ilerledikçe bunun sıkıntılarını çevresinde çok sık yaşayabiliyor. Okul çağından önce çocukla ilgili estetik sorunlar giderilmelidir” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title