Haberler

Posbıyık, CHP'yi Ziyaret Etti

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak İl Teşkilatını Ziyaret Etti.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi eski Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Zonguldak İl Teşkilatını ziyaret etti.

Eski Ereğli Belediye Başkanı ve yeni CHP üyesi olan Halil Posbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ve il teşkilatını ziyaret etti. Ziyarette, il teşkilatı üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve parti üyeleri hazır bulundu. CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, bundan sonra mücadelelerine daha güçlü bir şekilde devam edeceklerini belirtti. Yayla, "Çok kara günler yaşayan ülkemiz ekonomisi, siyasisi, psikolojisi ve her yönüyle bugünler çok zorda ve dardadır. Cumhuriyet Halk Partililer bunu çok iyi bilmekte ve mücadelesini de vermektedirler. Zorluğu görenler Türkiye'nin uçurumun tepesinde olduğunu bu yüzden güçlerin birleştirilmesi gerektiğini bilmektedirler.

Dikkatli olmamız ve el ele vermemiz lazım. Halil Posbıyık arkadaşımız aslında bizlere yabancı değildir. Bu ailenin bir ferdidir. Kemalist bir düşünceye sahiptir. Belki bir dönem ayrıldık ama bu ne bizim nede onun için önemli değildir. Böyle bir zamanda bu birliktelik çok önemlidir. O da bunu tespit etti. Bundan sonra mücadelemize daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz ve yelpazemizi daha da genişleteceğiz" dedi.

Eski Ereğli Belediye Başkanı ve CHP üyesi Halil Posbıyık, kendisinin 4 yıl önce CHP'ye geçme düşüncesi olduğunu belirtti. Kendilerinde her şeyin olduğunu belirten Posbıyık, tek eksiğin sevgi, barış ve dostluk olduğunu belirtti. Posbıyık, "Çocukluğumdan beri CHP'nin içinde oldum. Şuan CHP'nin bir üyesi olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. AK Parti'nin iktidara gelmesiyle karamsarlığa girdim aslında benim 4 sene önce CHP'ye girme düşüncem vardı. 4 sene beklememde benimde hatalarım oldu. Ben sorunları çok iyi biliyorum. Zonguldak'ın eylemler kenti olması lazım. Sadece cumhuriyetçilik yönünden değil sosyal ve ekonomik yönden tüm ilçeleriyle beraber hızlı bir şekilde geriye doğru gidiyor. Buradan KEDAŞ, Telekom giderken kimsenin sesi çıkmadı. Artık ayağa kalkmamız ve haykırmamız lazım. Önümüzdeki günlerde inanılmayacak hadiseler olacak. Depremler başladı. Bizim artık bireyselliği bırakmamız lazım. Bizde her şey var, akıl var, mantık var. Tek eksik olan sevgi barış ve dostluk. Diyalog son derece önemli. Mesele memleket meselesi, biz bugün varız yarın yokuz. Çocuklarımızı, torunlarımızı düşünmeliyiz. Lütfen sevgi barış ve dostluk içerisinde birbirimize sarılalım. Atatürk devrimlerini yaşatmak istiyorsak küçük hesapları bırakalım. Bu parti herkesin partisi. Küçük olsun benim olsun değil büyük olsun hepimizin olsun mantığıyla hareket etmemiz lazım. Eğer biz birlik ve beraberliğimizi bozmazsak önümüzde engel tanımıyorum. İki şeyi kabullenmemiz lazım. Birincisi sandığa gidinceye kadar kaybettim mantığıyla çalışmak. İkincisi sandıklara sahip çıkmaktır. Sandıklara sahip olamayan parti hiçbir zaman başarılı olamaz geçmiş dönemlerde örneklerini yaşadık. Bu iki şeyi başarırsak zafer bizim olacaktır. Son olarak sizden şunu istiyorum. İktidarın kömür ve pirinç dağıtıyor diye onlarla tartışmaya girmeyelim. Onları bu şekilde kızdırıyor bizlere karşı kin tutmalarına sebep oluyorsunuz. Biz kendi önümüze bakalım" dedi.

(ET-ET-Y) 18.05.2008 13:02 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title