Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı konuşmalar yapıldı

Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmalarda İstanbul'da yaşanan bir cinayet ve yerel yönetimlerin borç krizi ele alındı. Ayrıca, internet ve sosyal medyanın manipülatif içeriklerin yayılmasına olanak sağladığı vurgulandı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.

Bozdağ, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline gündem dışı söz verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, "İstanbul'da Edanur Gezer'in ölümüne sebep olay ve sorumluları"; CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya "Osmaniye'nin sorunları" ve DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit "Van'da yerel yönetimlerin karşı karşıya kaldığı borç krizi" konularında konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldırım, İstanbul'da basit tedbirlerle engellenmesi gereken bir kazanın engellenemediğini, Edanur Gezer'in cinayete kurban gittiğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin açıklamasını eleştiren ve "özrü kabahatinden büyük" diyen Yıldırım, "Her şeye açıklama yapan, 5 yaşındaki çocuğumuzun ölümüne sebebiyet veren İBB Başkanı, bir tek kelime etmedi, cenazesine gelmediği gibi bir açıklama dahi yapmadı. O dünyaya 'Hamas terör örgütüdür' açıklaması yapıyordu. Oysa senin sorumluluğundaki çocuk cinayete kurban gitti. Önce sorumluluğuna bak sen." ifadesini kullandı.

Adem Yıldırım, sorumluların derhal görevden alınmasını istedi.

Yıldırım'ın sözleri üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, kazadan üzüntü duyduğunu dile getirdi. Sorumlu iradenin hemen soruşturma yapacağını, kendilerinin de bunu yaptığını belirten Emir, "Bir yavrunun ölümü üzerinden siyaset yapmayın, ayıptır. Cesaretiniz var mı gelin kamu idaresinin hizmet kusurundan kaynaklı bütün ölümleri araştıralım." dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldırım ise "Kamu idaresi nedeniyle her türlü ölümleri araştırmaya varız, neden olmayacağız? Savcılar soruşturmayı yapacak ama Edanur'u CHP'nin kazdığı çamur çukurunda kaybettik. Onun hakkını sonuna kadar savunacağız." diye konuştu.

Gündem dışı konuşmaların ardından, bazı milletvekilleri yerlerinden söz aldı.

Yerebakan: "Farklı görüşlere karşı duvar örüyoruz"

AK Parti İstanbul Milletvekili Halit Yerebakan, yerinden söz alarak, 30 yıl önce bugün, internetin insanlığın bilgi hazinesine açıldığını söyledi.

Teknolojinin hızlı gelişimiyle birlikte internet ve sosyal medya platformlarının çift taraflı kılıç gibi olduklarını; bilgiye erişimi artırırken aynı zamanda manipülatif içeriklerin, yanıltıcı bilgilerin hızla yayılmasına olanak sağladıklarını belirten Yerebakan, şunları kaydetti:

"Bu manipülatif içerikler, masumiyetin ve gerçeğin arasına kara bulutlar yerleştirmekte, demokratik değerlerimiz, karanlık bulutların yağmurlarında erozyona uğramakta, gelecek nesillere sağlam bir miras bırakmamızı tehdit etmektedir. Kişisel bilgi balonlarımızın içinde varsayımlarımız ve ön yargılarımız sorgulanmıyor, aksine güçlendiriliyor. Farklı görüşlere karşı duvar örüyoruz. Bu da mevcut bölünmeleri derinleştirmektedir. Bu nedenle demokrasiyi korumak ve dezenformasyonla mücadele, hepimiz için bugünün en acil ve kutsal görevlerindendir."

Kaynak: AA / Politika

Tbmm Genel Kurulu Bekir Bozdağ Sosyal Medya İstanbul Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title