Haberler

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder: Depremlerdeki sorumsuzluklar yıkıma yol açacak

Güncelleme:

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin yapılan basın toplantısında, depremlerdeki sorumsuzlukların gelecekte daha büyük yıkımlara yol açabileceğini belirtti.

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin, "Böyle büyük bir felakette ortada henüz sorumlu tutulmuş bir tek kamu görevlisinin olmaması, sadece hukuksuzluğa değil, şuna da işaret ediyor; bu ülkede bundan sonra gelişebilecek depremlerde bu yıkımın, giderek artarak katlanılamaz boyutlara gelmesine yol açacak." dedi.

Önder, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybedenlerin yakınlarının oluşturduğu "Adalet Peşinde Aileleri Platformu" üyeleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Platform üyeleri için "deprem aileleri" ifadesini kullanan Önder, "depremzede" demek istemediğini belirterek, "Deprem ailelerimiz burada. İçinde her siyasal anlayıştan insanlar var. Ortak özellikleri depremin, mağduru da değil, kurbanı olmuş olmaları." diye konuştu.

Önder, kürsüyü depremden etkilenen platform üyelerine ses olabilmek ve onlara eşlik edebilmek için tercih ettiğini söyledi. Depremlerin bir doğal felaket olduğunu aktaran Önder, şunları kaydetti:

"Ama depremden sonra yaşananlar bir doğal felaket değildir. Depremden sonra yaşananlara ihmal diyebiliriz, kasıt diyebiliriz, suç diyebiliriz, her şeyi diyebiliriz, doğal felaket diyemeyiz. Ağırlıklı olarak deprem esnası ve depremden sonra yaşanan sıkıntılara ses olmak istedik. Bizzat kendileri anlatacaklar. Ben kürsüyü onlara bırakıyorum. Her zaman sesimizi seslerine katmak, bu kürsüyü onların sesi haline getirmek konusundaki irademizi de bir kere daha söylemek istedim."

Önder, yetkilileri, ilgilileri ve duyarlı olan tüm yurttaşları bu konuda adalet arayan ailelerin dayanışmasına destek vermeye davet ederek, "Böyle büyük bir felakette ortada henüz sorumlu tutulmamış bir tek kamu görevlisinin olmaması, sadece hukuksuzluğa değil, şuna da işaret ediyor; bu ülkede bundan sonra gelişebilecek depremlerde bu yıkımın, giderek artarak katlanılamaz boyutlara gelmesine yol açacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Sırrı Süreyya Önder Kahramanmaraş Milletvekili DEM Parti İstanbul Deprem Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli?
Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title