Haberler

Sürgün Cezası Meclis'e Taşındı

CHP'li Baytok, Aracıyla Ters Yöne Giren AKP'li Özcan Hakında Resmi İşlem Yapan Polis Memurunu Sürgünle Cezalandırdığı İddiasıyla İlgili TBMM'ne Soru Önergesi Verdi.

CHP’li Baytok, aracıyla ters yöne giren AKP’li Özcan hakında resmi işlem yapan polis memurunu sürgünle cezalandırdığı iddiasıyla ilgili TBMM’ne soru önergesi verdi.

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Elmadağ İlçesi’nde ters yöne giriş yaptığı iddiasıyla tartıştığı polis memurunu Akyurt İlçesi’ne sürdürdüğüne yönelik basında çıkan haber üzerine İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yazılı olarak yanıtlaması için TBMM’ne soru önergesi verdi.

Yürütmenin durdurulması

Ankara Hürriyet’te çıkan haberde, Elmadağ’da görev yaparken Akyurt İlçesi’ne tayin edilen polis memuru Hüseyin Kaya iddiasında, ‘Beni ters yola girdiğim için ceza yazdığım Ak Parti Milletvekili Özcan sürdürdü” dedi. Çocuklarının Elmadağ İlçesi’nde okuduğunu ve haksız yere sürgün edildiğini belirten Kaya, İdare Mahkemesi’ne dava açıp, yürütmenin durdurulmasını istemişti. Baytok ise verdiği soru önergesinde, 16 Ekim 2009 tarihinde yaşanan olayda, Ak Parti Ankara Milletvetkili Mehmet Zekayi Özcan’ın otomobili ile Elmadağ ilçesinin bir caddesine ters yönden girdiğinin saptandığını belirtti.

Neler sordu

CHP Milletvekili Nesrin Baytok, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yazılı olarak cevaplamasını istediği soru önergesinde şunları belirtti:

* “İçişleri Bakanı olarak, ters yöne girip trafik kuralını ihlal eden ve yolda diğer sürücüler için ciddi kaza riski yaratan bir milletvekili hakkında işlem yapan polis memurunun tayin edilmesine neden izin verdiniz?

* Trafik herkes için bir tehlike oluşturuyorken, polisin trafik kuralını ihlal eden bir milletvekiline ceza uygulayamaz durumda kalması, yeni ve daha büyük tehlikelerin yolunu açmaz mı?

* Milletvekilleri için dokunulmazlıkların sınırını genişletip, trafik suçlarını da mı bu kapsama aldınız? diye sordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title