Haberler

PKK'nın Parası Evimizdeki Et'ten!

PKK Terörünü Kaçak Etin Finanse Ettiği İddiası Meclis'e Taşındı.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız, İspanyol basınında çıkan "PKK terörünü kaçak et finanse ediyor" iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Yağız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "İspanya gazetesinin PKK'nın et kaçakçılığını, "Kürt açılımı'yla aynı günlere denk getirmesinin bir amacı var mıdır?" diye sordu.

Yağız Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, İspanya'daki ABC gazetesinin haberinde, "PKK terörünü kaçak et finanse ediyor" iddiasının gündeme getirildiğini belirterek "Türkiye etin en pahalı olduğu ülkelerden biridir. Hayvancılık çok pahalı ve riskli bir uğraş haline geldi. Bu nedenle birçok kişi kaçak et satın almayı tercih ediyor. Bu da PKK'nın çok işine geliyor. Ankara'ya göre bu faaliyet yoluyla oluşan gelir kaybı yıllık beş milyar dolara yükseliyor. Türkiye'deki yıllık et açığının 2015 yılı için 170 bin tona ulaşacağı tahmin ediliyor." dedi. Yağız, soru önergesinde Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"İspanya'daki ABC gazetesinde yer alan iddialar doğru mudur? Gazetenin iddiaları doğru ise PKK et kaçakçılığını kaç yıldır yapmaktadır? Türkiye'nin yıllık gelir kaybı 5 milyar dolar olduğuna göre, PKK'nın bu yolla elde ettiği kazancın bugüne kadarki yaklaşık toplam miktarı ne kadar tahmin edilmektedir? Ülkemizde yaşanan et kaçakçılığına karşı alınmış önlemler nelerdir? Türkiye'deki yıllık et açığının 2015 yılı için 170 bin tona ulaşacağının tahmin ediliyor olması ne anlama gelmektedir? PKK'nın et kaçakçılığını gazetenin, Kürt açılımıyla aynı günlere denk getirmesinin bir amacı var mıdır?" (ANKA)

(EG/NK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title