Haberler

NATO Genelkurmay Başkanları Oslo'da toplandı

Güncelleme:

NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansı, Norveç'in başkenti Oslo'da başladı. Türkiye'nin yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da toplantıya katıldı. Toplantıda savunma ve caydırıcılık planları ele alınacak.

- NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansı başladı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak göreve geldikten sonra ilk kez NATO toplantısında

OSLO - NATO ülkelerinin genelkurmay başkanları, Norveç'in başkenti Oslo'da toplandı. NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer açılış konuşmasında, " Türkiye'nin yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ilk kez masamızda. Aramıza hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Konferansı, Norveç'in başkenti Oslo'da başladı. NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer'ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya Genelkurmay Başkanı Metin Gürak, göreve geldikten sonra ilk kez katıldı. Bauer açılış konuşmasında, "Norveçli yetkililerin daveti üzerine yıllık konferansımızı burada, Oslo'da yapmaktan onur duyuyoruz. Türkiye'nin yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ilk kez masamızda. Aramıza hoş geldiniz, katkılarını ve tavsiyelerini duymayı sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Putin NATO'nun bölünmesini istedi. Ama her zamankinden daha birlik halindeyiz"

NATO'nun savunma planlarıyla ulusal savunma planlarının birçok alanda iç içe geçmiş olduğunu belirten Bauer, toplantıda söz konusu planların uygulanabilirliğini ele alacaklarını vurgulayarak, "Bu da yüksek hazırlık seviyesinde daha fazla asker, kapasiteyi geliştirme, NATO'nun komuta ve kontrol yapılarının uyarlanması, lojistik, ev sahibi ülke desteği, bakım, ikmal, tatbikat ve eğitimi içeriyor. NATO ve ulusal savunma planları artık birbiriyle çok yakından bağlantılı olduğu için yalnızca kararlı bir şekilde ilerlememiz değil, aynı zamanda yolun her adımında birbirimize danışmamız da çok önemlidir" dedi.

"Putin NATO'nun bölünmesini istedi ama her zamankinden daha birlik halindeyiz"

Ukrayna'daki savaşa değinen Bauer, "Rus Silahlı Kuvvetleri giderek daha fazla zemin kaybediyor. Rusya'nın tamamı ekonomik yaptırımların ve diplomatik tecridin etkisi altında kalıyor. Rusya güvenilmez aktörlerle iş birliği yapmak zorunda kalıyor ve giderek daha da bağımlı hale geliyor. Ancak yine de Rusya yönetimi hala Ukrayna halkının ve onların yanında yer alan herkesin kolektif kararlılığından daha uzun süre dayanacağına inanıyor. Devlet Başkanı Putin NATO'nun bölünmesini istedi ve bunun için her türlü girişimi yaptı ama yine de buradayız, her zamankinden daha birlik halindeyiz" ifadelerini kullandı.

Bauer, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşının ilk gününden son gününe kadar ve sonrasındaki uzun yıllar boyunca Ukrayna'yı özgürlük ve demokrasi yönündeki doğru seçiminde destekleyeceğiz. Değer verdiğimiz her şeyi korumak için birlikte hareket edeceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Toplantıda NATO'nun savunma ve caydırıcılığının artırılmasına yönelik planlar ele alınacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Metin Gürak Orgeneral Türkiye Norveç Nato Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title