Haberler

Münih Güvenlik Konferansı Ukrayna ve Gazze Savaşı Gündemiyle Başladı

Güncelleme:

Almanya'da düzenlenen 60. Münih Güvenlik Konferansı, Ukrayna ve Gazze'deki savaş gündemiyle başladı. Konferansta dünyanın önde gelen siyasetçileri, diplomatları ve askeri yetkilileri bir araya gelerek savunma ve diplomasi konularını ele alacak.

Münih Güvenlik Konferansı, Ukrayna'daki ve Gazze'deki savaş gündemiyle Almanya'da başladı.

Almanya'da dünyanın önde gelen siyasetçilerini, diplomatları, askeri yetkilileri, akademisyenleri bir araya getiren 60. Münih Güvenlik Konferansı (MSC) başladı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy konferansa katılan üst düzey isimler arasında yer alıyor. Savunma ve diplomasiye odaklanan 16-18 Şubat'ta düzenlenecek konferansta dünyanın en acil güvenlik sorunlarının yanı sıra gündemdeki konular ele alınacak. Konferansta ana gündemi Ukrayna ve Gazze'deki savaşın oluşturması beklenirken, ABD'nin müttefiklerine yönelik desteğinin de tartışılması bekleniyor.

Konferansta, ayrıca Afrika Boynuzu bölgesinde gıda güvensizliğine ve milyonlarca insanın yerinden edilmesine yol açan çatışmalar ile Batı ve Çin arasındaki ilişkiler öneli uluslararası konular da ele alınacak.

Hiçbir Rus yetkilinin davet edilmediği konferansa İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye'nin de katılacağı belirtilirken, iki liderin bir araya gelip gelmeyeceğine ilişkin açıklama yapılmadı.

Münih Güvenlik Konferansı, ilk kez 1963'te düzenlenmişti. - MÜNİH

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Ukrayna Almanya Münih Gazze Rusya Çin İsrail Güvenlik Diplomasi Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title