Haberler

MHP'li Günal, Meclis Faaliyetlerini Anlattı

23 ve 24’üncü dönem TBMM faaliyetlerini açıklayan MHP’li Günal, mecliste 24’üncü dönemde 421 kanun teklifi görüştüğünü söyledi.

23 ve 24'üncü dönem TBMM faaliyetlerini açıklayan MHP'li Günal, mecliste 24'üncü dönemde 421 kanun teklifi görüştüğünü söyledi. Günal, seçim bürolarına yapılan saldırıları eleştirerek, "Güvenlik teşkilatlarımızın uyanık olması lazım. Hangi partiye olursa olsun bunlar hoş görülecek şeyler değil. Bu net bir şekilde bir provokasyondur" dedi.

MHP Antalya 1'inci sıradan milletvekili adayı Mehmet Günal, 23'üncü ve 24'üncü dönemde TBMM'de gerçekleştirdiği faaliyetlerini gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda açıkladı. Yasama dönemi boyunca yaptığı çalışmaları açıklama ihtiyacı hissettiğini belirten Günal, bir dönem değerlendirmesi ve çalışmalarının özetini sunacağını kaydetti. Yazdığı "Torbadaki Hukuk" isimli kitabından örnekleri de paylaşan Günal, kitapta mecliste yaşanan hukuksuz uygulamalara dikkat çektiğini ifade etti.

HDP SEÇİM BÜROLARINA SALDIRI YORUMU

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe seçim bürolarına yapılan saldırıları değerlendiren Günal, seçim dönemlerinde bir takım provokasyonların olabileceğini söyledi. Bir takım tahrikleri yaşatmak adına yapılan faaliyetler olduğunu da vurgulayan Günal, "Bir takım provokasyonlar seçim dönemlerinde olur. Bunlar karşılıklı olarak bir takım tahrikleri yaşatmak için olabilir. Güvenlik teşkilatlarımızın uyanık olması lazım. Hangi partiye olursa olsun bunlar hoş görülecek şeyler değil. Bu net bir şekilde bir provokasyondur. Bunlara kapılıp karşı tepkiler göstermeyi de çok doğru bulmuyorum. MHP olarak milletçilik ve demokrasiyi ikiz kardeş olarak görüyoruz" dedi.

100'ÜN ÜZERİNDE KONUŞMA

TBMM genel kurulunda 23'üncü dönem bütçe görüşmelerinde 13 defa söz alıp faaliyette bulunduğunu belirten Günal, "Grup önerileri hakkında 6, doğrudan gündeme alınması konusunda 2, kanun tasarı ve teklifleri konusunda 84 defa olmak üzere 100'ün üzerinde konuşma yaptım" dedi.

"24'ÜNCÜ DÖNEMDE TBMM GENEL KURULUNDA 421 KANUN TEKLİFİ GÖRÜŞTÜM"

24'üncü dönem görüşmelerinde ise TBMM Genel Kurulu'nun toplam 3 bin 850 saat çalıştığını belirten Günal, "Birinci yasama yılında 1, 2'inci yasama yılında 118, 3'üncü yasama yılında 142, 4'üncü yasama yılında 57, 5'inci yasama yılında 104 adet olmak üzere toplam 421 adet kanun tasarı ve teklifi görüşüldü ve kanunlaştı. Bu görüşmelerin birçoğunda komisyon üyesi olarak, bazılarında ise aynı zamanda o kanun tasarı veya teklifiyle ilgili alt komisyon üyesi de olduğum için aktif katkıda bulundum, konuşmalar yaptım" dedi.

Genel kurulda yaptığı konuşmalar hakkında da bilgiler paylaşan Günal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel Kurul'da kanunlarla ilgili 94, usul hakkında görüşmede 13, grup önerilerinde 17, 2012, 2013, 2014 ve 2015 yılı bütçe görüşmelerinde 11, gündem dışı 2, çeşitli konularda açıklamalarda 8, gensoru önergesi üzerine 4, sataşmalara ilişkin 12, meclis soruşturması açılması (fezlekeler) hakkında 1 olmak üzere 162 konuşma yaptım. TBMM Başkanlığı'na 49 yazılı soru önergesi sundum. 26 kanun teklifinde, 8'i şahsıma ait olmak üzere 51 araştırma önergesinde imzam bulunmaktadır." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Mehmet Günal Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title