Haberler

"Memurlar Neticesine Katlanırlar"

Başbakan Erdoğan Memurların 25 Kasım'da İş Bırakma Eylemiyle İlgili, "Yasal Değildir. Tabii Neticesine Katlanırlar" Dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memurların 25 Kasım'da, grev hakkı istemiyle iş bırakma eylemiyle ilgili, "Yapılacak olan yasal bir iş değildir. O zaman da tabii neticesine katlanırlar" dedi.

Erdoğan, Libya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Libya Genel Halk Komitesi Sekreteri Bağdadi Ali El Mahmudi'nin daveti üzerine bu ülkeye 3 günlük resmi ziyaret gerçekleştireceğini belirten Erdoğan, ziyaretinin uzun süredir Türkiye'den Libya'ya başbakan düzeyinde gerçekleştirilecek ilk ziyaret olacağını vurguladı.

Ziyaret sırasında kendisine, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, milletvekilleri ve iş adamlarının eşlik edeceğini kaydeden Erdoğan, görüşmelerde Libyalı muhataplarıyla siyasi, iktisadi ilişkilerin ve işbirliğinin mevcut durumunun gözden geçirileceğini söyledi.

İlişkilerin daha da geliştirilmesi ve karşılıklı olarak iki ülkenin çıkarına sonuçlar doğuracak şekilde yeni bir ivme kazandırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunulacağını dile getiren Erdoğan, ziyaretinin Libya ile bölgesel gelişmelere ilişkin görüş alışverişi imkanı sağlaması açısından da verimli olacağını ifade etti.

Başbakan Erdoğan, yatırımların karşılıklı teşviki ve korunmasına yönelik bir anlaşma imzalanmasının da söz konusu olacağını kaydetti.

Ziyaret çerçevesinde, Libya Lideri Muammer Kaddafi ve Libya Genel Halk Komitesi Sekreteri Bağdadi Ali El Mahmudi ile yapacağı temasların yanı sıra diğer Libyalı yetkililerle de görüşeceğini belirten Erdoğan, Türk-Libya İş Forumu toplantısına da katılacağını söyledi.

Heyetteki iş adamlarının bu ziyaret çerçevesinde Libyalı muhataplarıyla sektörel bazda bir araya gelme fırsatı bulacağını ifade eden Erdoğan, ikili ekonomik ilişkilere yeni boyut ve perspektifler kazandırılması amacıyla işbirliği imkanlarının ele alınacağını anlattı.

Başbakan Erdoğan, ziyarete ilişkin açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

''Demokratik açılım'' sürecinin TBMM'de görüşülmesinin hemen ardından 78 ilde genişletilmiş il danışma meclisi toplantıları yapıldığını, sürecin anlatıldığını anımsatan Başbakan Erdoğan, ''İlkbaharın sonuna kadar bu çalışmalar devam edecek. Bunları gerekirse tek tek ta evlere kadar gitmek suretiyle anlatacağız. Biz, 'Bu bir devlet projesidir dolayısıyla muhatabı millettir. Öyleyse iktidarıyla ve muhalefetiyle herkesin burada taşın altına eline sokması gerekir' diyerek muhalefete tekrar çağrımızı yineledik. Olay budur'' diye konuştu.

-''BEN 13 YIL ÖNCESİNİN DEĞERLENDİRMESİNİ YAPMIYORUM''-

Başbakan Erdoğan, ''Libya'ya son olarak ziyaret 13 yıl önce gerçeklemişti. Sayın Erbakan gitmişti. Kaddafi ile görüşmesi ve bu görüşmede Kaddafi'nin yaptığı açıklamalar, özellikle sert üslubu çok tartışılmıştı. Bu yönden baktığınızda bir kaygı taşıyor musunuz?'' sorusuna, ''Benim şu ana kadar Sayın Kaddafi ile iki kez, farklı uluslararası toplantılarda ikili görüşmelerim oldu. Ben, 13 yıl öncesinin değerlendirmesini yapmıyorum. Şu anda mevcut durumumuzu değerlendiriyoruz. Biz farklı bir geleceği inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. Libya ziyaretimizin ana teması budur'' yanıtını verdi.

-''YASAL OLMAYAN HAK OLAMAZ''-

Başbakan Erdoğan, memurların 25 Kasım'da, grev hakkı istemiyle iş bırakma eylemi yapacağının hatırlatılması ve hükümetin gündeminde bu yönde bir adım olup olmadığının sorulması üzerine, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu, hukuk devletinin içerisinde memurların da, işçilerin de hukuki olan haklarını rahatlıkla kullanabileceğini söyledi.

Erdoğan, ''Ama yasal olmayan bir hak herhalde olamaz. Yapılacak olan iş de yasal bir iş değildir. O zaman da tabii neticesine katlanırlar. Ancak bunu söylemek durumumdayım. Biz her şeyi masada konuşarak, görüşerek halletmek durumundayız. Masada konuşulan, görüşülen neyse biz de hükümet olarak bu adımları atarız'' dedi.

''Domuz gribi'' salgını nedeniyle Kurban Bayramı'ndan sonraki 4 gün için okulların tatil edilmesi yönünde bir karar alınıp alınmadığının sorulması üzerine de Erdoğan, bugün Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşmelerinde daha çok ilaç sanayi ve eczacılarla ilgili konuların ele alındığını aktardı.

Kaynak: AA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title