Haberler

İran, yeni kamikaze insansız hava aracını tanıttı

Güncelleme:

İran, İran-Irak Savaşı'nın yıl dönümünde Tahran'da düzenlenen askeri geçit töreninde yeni bir kamikaze insansız hava aracını tanıttı. Törende İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, sınır güvenliği anlaşmasına vurgu yaparak terör örgütlerinin silahsızlandırılmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

- İran, Irak Savaşı'nın yıldönümünde yeni "en uzun menzilli" insansız hava aracını sergiledi

Reisi: "Karabağ, Azerbaycan'ındır"

TAHRAN - İran, İran-Irak Savaşı'nın yıl dönümünde nedeniyle Tahran'da düzenlenen askeri geçit töreninde yeni "en uzun menzilli' kamikaze insansız hava aracını tanıttı.

İran'ın başkenti Tahran'da İran-Irak savaşının yıl dönümü dolayısıyla askeri geçit töreni düzenlendi. Başkent Tahran'daki İmam Humeyni Türbesi önünde düzenlenen törene İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve üst düzey askeri yetkililer katıldı. İran'ın bin 400 kilometre menzile sahip Fattah hipersonik füzesi ve Hacı Kasım balistik füzesi ile bin 350 kilometre menzile sahip Paveh seyir füzelerinin yer aldığı törende Arash adlı insansız hava aracı tanıtıldı. İran Cumhurbaşkanı Reisi törende gerçekleştirdiği konuşmasında, Tahran ile Bağdat arasında imzalanan sınır güvenliği anlaşmasına vurgu yaparak, Irak'ta terör örgütlerinin silahsızlandırılmaya başlanmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Reisi, "İran sınırları yakınlarında hiçbir terör örgütünün silah sahibi olma hakkı yoktur ve hiçbir ayrılıkçı grubun sınır noktalarında, bölge içinde veya başka herhangi bir yerde İran'a karşı komplo kurmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İran'ın Basra Körfezindeki askeri varlığının önemli bir güvenlik unsuru olduğunu belirten Reisi, yabancı güçlerin körfezde varlık göstermelerinin bölgede endişeye neden olduğunu söyledi. Reisi, "Yaptırım uygulayarak bizi durdurabileceklerini sandılar. Yaptırımların başarısızlığının bir örneği silahlı kuvvetlerimizin göstermiş olduğu başarılardır. Bugün sloganımız silahlı kuvvetlerin halkla birlik olması, İran'ın bölgede ve küresel anlamda yayılmasıdır" dedi.

"Silahlı kuvvetlerimiz düşmanlara karşı caydırıcı güce sahip"

İran Cumhurbaşkanı Reisi konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Silahlı kuvvetlerimiz ülkemizin sınırlarını hedef almak isteyen düşmanlara karşı caydırıcı güce sahip. Bugün artık İran'ın işgalinden bahsedemiyorlar. Askeri doktrinimiz ülkenin savunmasına dayalı, savaş ve işgalden yana değiliz. Ayrıca düşmanın İran'ı yalnızlaştırma ve tecrit etme politikaları, silahlı kuvvetlerin ve halkın dik duruşu sayesinde bozuldu. Hükümet olarak biz de kendimizi silahlı kuvvetlerin askeri donanımını yenileme ve güçlendirme konusunda sorumlu görüyor ve üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz"

İran'ın sınır bölgelerinde her türlü sınır değişikliğine karşı olduğunu ve silahlı kuvvetlerin bu değişikliğe izin vermediğini belirten Reisi, Karabağ'ın Azerbaycan topraklarını olduğunu söyledi. Reisi, "İran olarak bölgede askeri, güvenlik ve savunma alanlarında işbirliğine hazırız. Sorunlar ise diyalog yoluyla çözülmelidir. Karabağ, Azerbaycan'ındır ancak Ermenilerin haklarına saygı gösterilmesinin bir zorunluluk olduğunu, onların güvenlik ve haklarının korunması, sınırların durumunun korunması gerektiğini vurguluyoruz" açıklamasını yaptı.

İran ile Irak arasında 8 yıl süren savaş, İran'da Kutsal Savunma Haftası olarak anılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İbrahim Reisi Tahran Irak İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title