Haberler

Hatay Belediye Başkanı Savaş, Mazbatasını Aldı

Güncelleme:

CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Lütfü Savaş, mazbatasını aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Lütfü Savaş, mazbatasını aldı.

Partililerle Hatay Adliyesi'ne giden Savaş, İl Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Zeki Önder'den mazbatasını aldı.

Savaş, adliye önündeki konuşmasında, seçim günlerinin, demokrasinin bayram günleri olduğunu söyledi.

Seçimin 30 Mart'ta yapıldığını ancak bayramı 11 gün sonra yaşadığını ifade eden Savaş, "Önemli olan bayramı hep beraber yapmamızdır. Hem 4 aylık seçim çalışmaları sürecinde hem de bu bayram gününde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu kadim şehrin bir devri kapanıyor. Artık il belediyesi yok. Artık büyükşehir var. Kapanan belediyeden sonra da ilk büyükşehrin kapısını sizler açtınız" dedi.

Hatay'da barış ve kardeşliğin pekişeceğini vurgulayan Savaş, şunları söyledi:

"Dört aylık seçim çalışmalarında hep 'kardeşlik, barış' dedik. Bu dediklerimiz, sizlerin sayesinde 5 yıllık görev sürecinde de Hatay'da güç bulacaktır. Vermiş olduğumuz sözlerin hiç birini afaki söylemedik. 5 yıllık Antakya Belediyesi görevimiz süresince 217 bin kişiden sorumluyduk, şimdi 1 milyon 503 bin 6 kişiden sorumluyuz. Her rengimizi dinleyeceğiz, her rengimizi kucaklayacağız. Her sözü dinleyeceğiz. Hatay ile ilgili her projenin arkasında olacağız. Hatay'ı bir ve bütün olarak geleceğe taşımayı yeğleyeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerin hem desteğine hem duasına ihtiyacımız var."

Kaynak: AA / Politika

Mehmet Zeki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title